Ο φετινός Δεκέμβριος ήταν ένας μήνας όπου σημειώθηκαν ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με τις πιο ζεστές μέρες που έχουμε δει ποτέ αυτήν την εποχή. Στην Ελλάδα τα φετινά Χριστούγεννα έμοιαζαν με μια ζεστή ανοιξιάτικη μέρα, στην Πολωνία ο χειμώνας δεν έχει έρθει ακόμη, ενώ στη Γαλλία η θερμοκρασία άγγιξε σε πολλές περιοχές τους 25 βαθμούς! Οι μετεωρολόγοι έκαναν λόγο για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο που δεν έχουμε ξαναδεί στην ιστορία. 

Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ και κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος απέναντι σε ένα φαινόμενο που απειλεί την επιβίωσή μας στον πλανήτη. Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τις αναπόφευκτες τραγικές συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη, οι μεγάλες βιομηχανίες παίρνουν δραστικά μέτρα για τη βιωσιμότητα, τα κράτη νομοθετούν και ο ίδιος ο ΟΗΕ θέτει ως βασικό στόχο του τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια μικρή αλλαγή μπορεί να φέρει μια μεγάλη 

Αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και ο πλανήτης να  παραμείνει βιώσιμος τις επόμενες δεκαετίες, χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Για να πετύχει αυτό το παγκόσμιο σχέδιο χρειάζεται ο καθένας ξεχωριστά να αλλάξει συνήθειες και να βάλει τη δική του μικρή ψηφίδα, ώστε να καταφέρουμε να γίνει η γη βιώσιμη. Και η λέξη κλειδί γι’ αυτό είναι «εξοικονόμηση ενέργειας».  

Μπορεί να μας φαίνεται απίστευτο, αλλά οι μικρές καθημερινές συνήθειες έχουν κι αυτές μερίδιο στην επιδείνωση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής. Μπορούμε όλοι να παίξουμε τον ρόλο μας κάνοντας έξυπνες επιλογές, όπως να προτιμούμε τα τοπικά προϊόντα για τη διατροφή μας, να εξοικονομούμε ενέργεια από τη θέρμανση και το ηλεκτρικό στο σπίτι, να προτιμούμε τα μέσα μεταφοράς για τις καθημερινές μετακινήσεις ή ακόμη και να περιορίσουμε τη χρήση του αυτοκινήτου, τουλάχιστον για τις κοντινές διαδρομές, προτιμώντας ένα ποδήλατο ή το περπάτημα που θα έχει πολλά οφέλη για τη υγεία και την ευεξία μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητό μας μπορεί να συμβάλλει στη βιωσιμότητα του πλανήτη 

Το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο για τις μετακινήσεις μας, αλλά όσο λιγότερο το χρησιμοποιούμε τόσο περισσότερο συνεισφέρουμε στη βιωσιμότητα του πλανήτη. Η αυξανόμενη ρύπανση στις πόλεις εξάλλου έχει οδηγήσει σε πολύ αυστηρούς διεθνείς και εθνικούς κανονισμούς, που απαιτούν τα αυτοκίνητα να είναι πιο πράσινα και να έχουν όσο το δυνατό χαμηλότερο ενεργειακό αποτύπωμα. 

Η μείωση της εκπομπής αερίων από τα εκατομμύρια αυτοκίνητα που μετακινούνται στις μεγάλες πόλεις εξακολουθεί να είναι το μεγάλο ζητούμενο και όλο και περισσότερες εταιρείες αναλαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες για να συνεισφέρουν ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια. Η Anytime, το direct brand της Interamerican δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το παγκόσμιο κάλεσμα για περισσότερη υπευθυνότητα στη διαχείριση των ενεργειακών πόρων. 

Short Drive: η 1η πράσινη ασφάλιση αυτοκινήτου

Η Anytime, αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες για να συμβάλλει στη συνολική προσπάθεια για τη βιωσιμότητα στον πλανήτη, υιοθετώντας στην πράξη την ατζέντα με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Για αυτό και καινοτομεί για ακόμα μία φορά με το Short Drive, το 1ο πράσινο πρόγραμμα για την ασφάλιση αυτοκινήτου που επιβραβεύει με χαμηλότερα ασφάλιστρα όσους χρησιμοποιούν λιγότερο το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους, ενώ παράλληλα αντισταθμίζει το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. 

Το Short Drive είναι το ιδανικό πρόγραμμα για εκείνους που προτιμούν τα μέσα μεταφοράς για τις καθημερινές μετακινήσεις, για εκείνους που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο κυρίως για κοντινές αποστάσεις, ακόμη και για όσους έχουν ένα δεύτερο αυτοκίνητο το οποίο δε χρησιμοποιούν συχνά.

Η καινοτομία της πράσινης ασφάλισης της Anytime είναι ότι συνδέεται άμεσα με τα χιλιόμετρα που διανύει το αυτοκίνητό μας, με την ασφάλιση να ξεκινάει από 3.000 χλμ. τον χρόνο ή 1.500 χλμ. το 6μηνο και τη δυνατότητα να προσθέσουμε επιπλέον χιλιόμετρα, όποτε επιθυμούμε. Ο ακριβής υπολογισμός των χιλιομέτρων που διανύουμε γίνεται με τη βοήθεια μιας ειδικής συσκευής που τοποθετούμε εύκολα και γρήγορα στο αυτοκίνητό μας. 

Πώς το Short Drive αντισταθμίζει το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα;

Η Anytime μέσω διεθνών προτύπων υπολογίζει τους εκπεμπόμενους ρύπους των αυτοκινήτων που είναι ασφαλισμένα στο Short Drive και τους αντισταθμίζει πραγματοποιώντας φιλικά περιβαλλοντικά έργα με θετικό αντίκτυπο για τον πλανήτη. Έτσι, οι μετακινήσεις των αυτοκινήτων που διαθέτουν το «πράσινο» πρόγραμμα ασφάλισης Short Drive θεωρούνται κλιματικά ουδέτερες για όλη τη διάρκεια της ασφαλιστικής τους κάλυψης.

Eπιλέγοντας το Short Drive, επιλέγεις να συμμετέχεις ενεργά στην προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη μας μέσα από τις μετακινήσεις σου.

Ανακάλυψε κι εσύ το 1ο πράσινο πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου Short Drive κι άλλαξε τον τρόπο που μετακινείσαι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης