Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Ford έχοντας στο μυαλό της τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, παρουσίασε μία νέα τεχνολογία που επιτρέπει τη σύνδεση των ηλεκτρικών οχημάτων της με τους φορτιστές, χωρίς ο οδηγός να χρειαστεί να βγει από το όχημα του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πράγματι, μια έρευνα του 2020 διαπίστωσε ότι το βάρος του καλωδίου φόρτισης και η προσπάθεια που απαιτείται για την ώθηση του φορτιστή μέσα στο αυτοκίνητο εμπόδισαν ορισμένους βρετανούς οδηγούς με ειδικές ανάγκες να χρησιμοποιήσουν τους φορτιστές χωρίς βοήθεια.

Το ρομπότ της Ford επιδιώκει να λύσει αυτά τα ζητήματα και, μετά τις αρχικές εργαστηριακές δοκιμές, δοκιμάζεται σε πραγματικές καταστάσεις. 

Όταν πλησιάζει το αυτοκίνητο, ο οδηγός μέσω της εφαρμογής στο κινητό του, ενεργοποιεί τον ρομποτικό βραχίονα του φορτιστή ο οποίος μέσα από κάμερες και αισθητήρες εντοπίζει την θύρα υποδοχής και συνδέεται αυτόματα. Και δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσε να έχει χρήσεις πέρα από την αρχική του πρόθεση, καθώς ένας ρομποτικός βραχίονας φόρτισης θα μπορούσε επίσης να είναι χρήσιμος για εταιρείες με στόλους EV και πλήρως αυτόνομη λειτουργία. Παράλληλα μέσω της εφαρμογής μπορείς να βλέπεις σε real time την διαδικασία και το ποσοστό φόρτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ford έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει την ελευθερία κινήσεων και αυτή τη στιγμή ο ανεφοδιασμός ή η φόρτιση του οχήματός μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για ορισμένους οδηγούς», δήλωσε ο Birger Fricke, ερευνητής μηχανικός στη Ford Ευρώπης. «Ο σταθμός φόρτισης ρομπότ θα μπορούσε να είναι μια πρόσθετη ευκολία για μερικούς ανθρώπους, αλλά απολύτως απαραίτητος για άλλους».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης