Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Alfa Romeo ήταν από τις κερδισμένες εταιρίες του 2022, «ρίχνοντας» πολλή δουλειά. Εντός του έτους που μας άφησε, η ιταλική φίρμα παρουσίασε τις ανανεωμένες Giulia και Stelvio, με highlight φυσικά να αποτελεί η νέα Tonale. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον η αυτοκινητοβιομηχανία είναι έτοιμη να στρέψει και το 2023 τα φώτα επάνω της, δηλώνοντας έτοιμη να παρουσιάσει, μετά από πολλά χρόνια, ένα supercar. Πλέον κάτω από την ομπρέλα της Stellantis, η εταιρία ακύρωσε τα αρχικά πλάνα για νέες 8C και GTV, αλλά δηλώνει έτοιμη να παρουσιάσει ένα νέο supercar, το οποίο teasάρει για πρώτη φορά με βίντεο. 

Μπορεί να μην αποκαλύπτεται πλήρως, μας δίνει όμως εικόνα από τα πίσω στρογγυλά φωτιστικά σώματα, ενώ πιθανότατα να αποτελεί το τελευταίο σύνολο της Alfa Romeo με κινητήρα βενζίνης. Το κυκλικό πίσω φως φέρνει όμορφες αναμνήσεις από το 4C που καταργήθηκε πριν από μερικά χρόνια ή το 8C που πωλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 2000. Αυτό το νέο αυτοκίνητο πιθανότατα θα χρησιμοποιεί τον V6 κινητήρα 2,9 λίτρων twin-turbo που υπάρχει ήδη στη Giulia GTA και παράγει 540 άλογα και 600 Nm ροπής.  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το αυτοκίνητο που παρουσιάζεται εν συντομία εδώ δεν πρέπει να συγχέεται με τη μοναδική δημιουργία της Zagato που παρουσιάστηκε στα τέλη του περασμένου έτους. Αυτό ήταν ένα διθέσιο κουπέ με κοντό μεταξόνιο που σχεδιάστηκε από τον Ιταλό κατασκευαστή αμαξωμάτων για να σηματοδοτήσει τα 100 χρόνια συνεργασίας με την Alfa Romeo. 

 

Η επόμενη γενιά Giulia και Stelvio έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ως EV, επομένως το τέλος είναι κοντά για τα μοντέλα με ICE. Το νέο όμως supercar θα καίει βενζίνη, θα περάσει τη γραμμή παραγωγής λίγες φορές και η τιμή του θα είναι ανάλογη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Jean-Philippe Imparato πρότεινε ως επίσημη ημερομηνία για την πρεμιέρα, τον Μάρτιο του 2023.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης