Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Έλαβε μέρος στο πρόγραμμα εξέλιξης τόσο της GTA όσο και της GTAm. Αφού οδήγησε τα πρωτότυπα, παρέχοντας πολύτιμες παρατηρήσεις όσον αφορά στην αεροδυναμική και την ισορροπία, επέστρεψε στο Balocco για να αξιολογήσει το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Kimi Raikkonen είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να τεστάρει ένα πανίσχυρο αυτοκίνητο όπως η εκθαμβωτική Alfa Romeo GTAm. Ο Φινλανδός επισκέφθηκε την πίστα της ιταλικής φίρμας προκειμένου να αναλύσει τις Η GTAm πωλείται στην Ελλάδα 254.000 ευρώ.αλλαγές που έγιναν στο sport sedan.

Όπως είπε, το εκπληκτικό μοντέλο απόδοσης 540 ίππων έχει την τέλεια μείξη μεταξύ ενός καθημερινού αυτοκινήτου και ενός οχήματος για πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σαφώς καλύτερο στις υψηλές ταχύτητες σε επίπεδο ισορροπίας. Το μπροστά μέρος δείχνει να έχει χαμηλώσει κάνοντας το αυτοκίνητο να αλλάζει κατεύθυνση πιο άμεσα. Είναι γρήγορο, φιλικό και ανταποκρίνεται άμεσα στις εντολές του οδηγού» είπε ο «Iceman».

Με αυτή τη δοκιμή, ο κύκλος της διαδικασίας εξέλιξης έκλεισε επίσημα. Η Alfa Romeo εμπιστεύτηκε τη Sauber Engineering για την παραγωγή των περισσοτέρων τμημάτων από ανθρακονήματα που φέρει η GTAm. Αυτά περιλαμβάνουν τον νέο εμπρός προφυλακτήρα, τα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα καθώς και τις εμπρός και πίσω ρυθμιζόμενες αεροτομές. Παράλληλα ο νέος πίσω διαχύτης εξασφαλίζει υψηλές τιμές αρνητικής άντωσης, επιτυγχάνοντας τριπλάσια απόδοση σε σχέση με την ήδη εξαιρετική επίδοση της Giulia Quadrifoglio.

Η GTAm τροφοδοτείται από τον V6 2.9 bi-Turbo κινητήρα και έχει την κορυφαία αναλογία βάρους/ισχύος (2,82kg/hp) στην κατηγορία. Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο προς παραγγελία και στην Ελλάδα, έναντι του ποσού των 254.000 ευρώ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Alfa Romeo GTA προκαλεί ζάλη

Η Alfa Romeo που κοστίζει στην Ελλάδα 254.000 ευρώ

Το δώρο της Alfa Romeo στους εραστές της οδήγησης

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης