Στην προσπάθεια να περιοριστούν τα τροχαία ατυχήματα, να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων αλλά και η ηχορύπανση που προκαλούν κυρίως τα supercars, οι αρμόδιοι φορείς της βρετανικής πρωτεύουσας πρότειναν το ανώτατο όριο ταχύτητας των οχημάτων να τεθεί από τα 20 μίλια που είναι αυτήν την στιγμή στα 15 μίλια, δηλαδή στα 24 χλμ./ώρα.

Το δημοτικό συμβούλιο του Λονδίνου (Court of Common Council) υπερψήφισε την πρόταση, ωστόσο, για να εφαρμοστεί πρέπει να δοθεί η έγκριση από το υπουργείο Μεταφορών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, με ανώτατο όριο 24 χλμ./ώρα θα μειωθούν σημαντικά τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα και ειδικά ο αριθμός των ποδηλατών που χάνουν τη ζωή τους. Επίσης, η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πρωτεύουσας θα γίνει πιο καθαρή, ενώ θα σταματήσει το φαινόμενο των νεόπλουτων με τα supercars που μαρσάρουν συνεχώς, προκειμένου να κάνουν επίδειξη των πανάκριβων οχημάτων τους.

Παράλληλα, θα πεζοδρομηθούν αρκετοί δρόμοι και θα δημιουργηθούν ζώνες μηδενικών ρύπων, δίνοντας προτεραιότητα στους πεζούς και τους ποδηλάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης