Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Για πρώτη φορά φέτος η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτων της Γερμανίας δεν θα γίνει στη Φρανκφούρτη αλλά στο Μόναχο. Το BMW Group στην έκθεση IAA Mobility 2021 (7–12 Σεπτεμβρίου 2021) θα παραθέσει όλα τα τελευταία μοντέλα του αύριο με τις καινοτόμες τεχνολογίες, στη σημερινή και στη μελλοντική τους μορφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το BMW Group -θεωρείται ότι είναι  ο μεγαλύτερος εκθέτης της IAA – έχει ανακοινώσει ότι μέχρι το 2030 θα μειώσει τις εκπομπές CO2 περισσότερο από 200 εκατομμύρια τόνους. Θα μειώσει δηλαδή κατά 80% τις εκπομπές ρύπων με την κυκλοφορία δέκα εκατομμυρίων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Φέτος στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτων το σύνθημα του BMW Group είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Re:think – Αναθεωρώ

Re:use – Επαναχρησιμοποιώ

Re:duce -Μειώνω

 Re:cycle – Ανακυκλώνω

Η BMW υποστηρίζει ότι στα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα μειωθεί δραστικά η χρήση πρωτογενών πρώτων υλών όταν αυξηθεί η αναλογία χρήσης δευτερογενών υλικών.

Ποια αυτοκίνητα θα παρουσιάσει  το BMW Group στο  IAA Mobility 2021

Η BMW iX είναι η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα ,ένα σύγχρονο SUV,  με πολλές καινοτομίες  στους τομείς της ηλεκτρικής κινητικότητας και της ψηφιοποίησης. Η 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive προσφέρει οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων με ηλεκτρική τετρακίνηση και μεγάλη λειτουργική αυτονομία.

Η BMW iX βασίζεται σε ένα νέο πακέτο τεχνολογικών εργαλείων του μέλλοντος, που καλύπτει διάφορους τομείς εξέλιξης – ενσωματωμένη αρχιτεκτονική δικτύου, λογισμικό, ψηφιακές υπηρεσίες, συνδεσιμότητα και λειτουργίες αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί φαίνεται στην τελευταία γενιά του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας iDrive, στην αποδοτική διαχείριση ενέργειας και στα πολυάριθμα καινοτόμα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

 

Η BMW i 4 είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που συνδυάζει την αμιγή ηλεκτροκίνηση στην πολυτελή μεσαία κατηγορία. Μηδενικές εκπομπές ρύπων με σπορ οδηγικές απολαύσεις.Η BMW i4 διατίθεται σε δύο εκδόσεις.

Η 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, αποτελείται απο μια ευρεία γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού που σηματοδοτούν τον προηγμένο χαρακτήρα της.

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé, θέτει νέα σπορ πρότυπα στην πολυτελή compact κατηγορία με μία φιλοσοφία προσανατολισμένη στις δυναμικές επιδόσεις. Έχει έναν εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα 275 kW/374 hp , επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα ενώ η κίνηση είναι στους πίσω τροχούς.

Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé, 2ης γενιάς φέρνει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στην πολυτελή πτέρυγα της μεσαίας κατηγορίας. Το μοντέλο θα διατίθεται σε πέντε εκδόσεις που αποδίδουν μεταξύ 135 kW/184 hp και 275 kW/374 hp. Είναι πιο κομψή από την προηγούμενη έκδοση, έχει καλύτερο εσωτερικό περιβάλλον με πληθώρα καινοτομιών στους τομείς ελέγχου-λειτουργίας και συνδεσιμότητας ενώ η δυναμική συμπεριφορά είναι αισθητά βελτιωμένη. 

Φυσικά θα συζητηθεί και η αθόρυβη BMW CE 04 με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, τη φουτουριστική σχεδίαση και τις καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας. Με μέγιστη ισχύ 31 kW/42 hp, το BMW CE 04 έχει τα προσόντα για ενθουσιώδεις επιταχύνσεις. Προηγμένη τεχνολογία μπαταρίας και φόρτισης προσφέρει αυτονομία γύρω στα 130 km και ταχεία επαναφόρτιση. Ο στάνταρ εξοπλισμός του BMW CE 04 περιλαμβάνει ένα cockpit με έγχρωμη οθόνη 10.25”, σύστημα πλοήγησης και εκτενείς λειτουργίες συνδεσιμότητας.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης