Το πιο ισχυρό, ταχύτατο και προηγμένο τεχνολογικά καρτ που έχουμε δει ποτέ, κατασκεύασε η Daymak, προσφέροντας στους λάτρεις των αγώνων ένα «υπερηχητικό» όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το C5 Blast Ultimate τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα DC 48V, ο οποίος λαμβάνει ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 2,4 kWh. Επίσης, φέρει άλλα 17 ηλεκτρικά μοτέρ EDF (Electric Ducted Fan) που τροφοδοτούνται με τη σειρά τους από μία μπαταρία 5000 mAH το καθένα.

Τα μοτέρ αυτά είναι ουσιαστικά μονάδες ώσης, διαθέτουν έλικα όπως τα χόβερκραφτ για παράδειγμα και δίνουν επιπλέον ώθηση στο καρτ. Οι επιδόσεις του καρτ είναι εξωπραγματικές, καθώς επιταχύνει στα 0-100 σε μόλις 1,5 δευτερόλεπτα, δηλαδή ταχύτερα ακόμη και από μονοθέσιο της F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ακινητοποίησή του φροντίζει ένα τεράστιο υδραυλικό δισκόφρενο στον πίσω άξονα, ενώ τα ελαστικά είναι tubeless, διαστάσεων 10×4.50-5 μπροστά και 11×7.10-5 πίσω. Η εταιρεία από το Τορόντο του Καναδά προσφέρει το ηλεκτρικό καρτ στην τιμή των 60.000 δολαρίων. Ωστόσο, υπάρχει και έκδοση χωρίς τα EDF, η οποία κοστίζει 9.999 δολάρια.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης