Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Σε λίγες εβδομάδες, η γερμανική φίρμα θα παρουσιάσει την 11η γενιά του best seller μοντέλου της γκάμας της. Το καινούριο Astra βρίσκεται προ των πυλών, έχοντας ολοκληρώσει έναν πραγματικό μαραθώνιο δοκιμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο έχει δοκιμαστεί σε όλες τις συνθήκες -από τη Λαπωνία έως τους δρόμους της Γερμανίας και το Σε δρόμους και εργαστήρια γίνονται τα τεστ.εργαστήριο ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας EMC- πριν λάβει έγκριση τύπου για την εμπορική σταδιοδρομία του.

Στόχος της ομάδας εξέλιξης ήταν να δημιουργήσει ένα μοντέλο που θα ενθουσιάσει τους πελάτες. Η Opel υποστηρίζει ότι έφτιαξε ένα compact όχημα με τολμηρή σχεδίαση, κορυφαίες τεχνολογίες και πλήρη γκάμα κινητήριων συνόλων, που καταδεικνύει τη γερμανική ακρίβεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα προσφέρει σε οδηγούς και επιβάτες άφθονη άνεση και απόλαυση ακόμα και σε κακοσυντηρημένο οδόστρωμα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής δυναμικής συμπεριφοράς οχήματος της Opel, Andreas Holl.

 

Στην τελική ευθεία πριν τα αποκαλυπτήρια

Στη Λαπωνία και σε θερμοκρασίες κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου, οι μηχανικοί παρακολούθησαν με προσοχή τους χρόνους προθέρμανσης της μπαταρίας ιόντων λιθίου της plug-in hybrid έκδοσης, για να βεβαιωθούν ότι η απόδοση των κυψελών πληροί τα πρότυπα της εμπειρίας ηλεκτροκίνησης ακόμα και σε ακραίες συνθήκες. Θα προσφέρεται και ως plug-in υβριδικό.

Στην οβάλ πίστα δοκιμών του Rüsselsheim, αξιολογήθηκαν τα συστήματα υποβοήθησης, τα φρένα, ακόμα και η λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων. Αντίθετα, στον κλιματικό θάλαμο του Dudenhofen έγιναν τα τεστ της λειτουργικότητας των οχημάτων, των υποσυστημάτων και των εξαρτημάτων, καθώς και οι δοκιμές της στεγανοποίησης (τσιμούχες) του αυτοκινήτου από τη σκόνη και την άμμο.

Επίσης κάποια από τα πρωτότυπα εξέλιξης και τα αυτοκίνητα προπαραγωγής δοκιμάζονται στον μακρινό βορρά, στο Dudenhofen, και τους δημόσιους δρόμους εντός και εκτός Γερμανίας, κάποια άλλα υπόκεινται σε εντατικές δοκιμές σε test rigs και εργαστήρια στο Rüsselsheim.

Η Ηλεκτρομαγνητική Συμβατότητα-Electro-magnetic compatibility (EMC), για παράδειγμα, δοκιμάζεται σε όλη τη διάρκεια της εξέλιξης. Επιπλέον, κανένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να πωλείται στην Ευρώπη αν δεν περάσει τις δοκιμές EMC κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έγκρισης τύπου. Οι δοκιμές EMC διασφαλίζουν ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα ενός αυτοκινήτου είναι απρόσβλητα από παρεμβολές.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι πρώτες εικόνες του νέου Opel Astra

Παρουσιάστηκε το ανανεωμένο Opel Grandland

Ποια είναι η νέα δελεαστική τιμή του Opel Corsa GS Line 1.5 cc

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης