Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Πιο δυναμική σχεδίαση, ψηφιακές οθόνες, υψηλού επιπέδου τεχνολογίες και υβριδικά συστήματα κίνησης. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ανανεωμένης εκδοχής του μεγάλου SUV της Opel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανανεωμένο Opel Grandland θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία το φθινόπωρο. Οι τιμές ωστόσο θα γίνουν γνωστές αρκετά νωρίτερα, προκειμένου οι υποψήφιοι αγοραστές να μπορούν να το παραγγείλουν άμεσα.

 

Πιο μοντέρνο και high-tech

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθητικά, το μοντέλο διαθέτει πιο καθαρές και τολμηρές γραμμές. Η μάσκα τύπου Opel Vizor εκτείνεται σε όλο το εμπρός τμήμα, ενώ η φιλοσοφία της πυξίδας αντανακλάται στο πίσω τμήμα. Το όνομα Grandland και το σήμα του κεραυνού της Opel βρίσκονται στο κέντρο της πίσω πόρτας. Άλλες σχεδιαστικές πινελιές δημιουργούν οι προφυλακτήρες και τα πλαϊνά πάνελ, που τώρα βάφονται στο χρώμα του αμαξώματος, καθώς και οι προστατευτικές ποδιές σε χρωματισμούς high-gloss black και silver.

Στο εσωτερικό, το Pure Panel με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και τη μεγάλη οθόνη 10 ιντσών στην κεντρική κονσόλα κάνει τη διαφορά. Νέες είναι οι επενδύσεις και τα διακοσμητικά, με τη γερμανική φίρμα να προσδίδει πιο premium χαρακτήρα στο όχημα.

Πέρα από τη συνδεσιμότητα και την ψυχαγωγία που προσφέρουν, τα συστήματα infotainment είναι επίσης συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto. Σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες του OpelConnect, το Multimedia Navi Pro κάνει την οδήγηση ιδιαίτερα ξεκούραστη με δελτία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, online ενημερώσεις χαρτών και προνοητική πλοήγηση (predictive navigation). Η ασύρματη φόρτιση στην κεντρική κονσόλα απλουστεύει τη διαδικασία φόρτισης συμβατών κινητών τηλεφώνων χωρίς τη χρήση καλωδίων.

 

Εντυπωσιακές τεχνολογίες

Το πακέτο υποστήριξης του οδηγού είναι κορυφαίο. Η Opel πρόσθεσε στη φαρέτρα κάθε λογής τεχνολογία, από πανοραμική κάμερα 360 μοιρών, που διευκολύνει τους ελιγμούς, το «automatic parking assistant», που αναγνωρίζει διαμήκεις και κάθετους χώρους στάθμευσης και κατευθύνει αυτόματα το Grandland με τους κατάλληλους ελιγμούς, καθώς και το σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου «blind spot warning system». Δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες στο ταμπλό.

Ο στάνταρ εξοπλισμός κάθε έκδοσης περιλαμβάνει αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (front collision warning) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση πεζών, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (lane departure warning), αναγνώριση οδικών σημάτων (traffic sign recognition), αναγνώριση κόπωσης οδηγού (drowsiness detection) και cruise control.

Επίσης νέο σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο είναι το σύστημα «Highway Integration Assist». Χρησιμοποιώντας μία κάμερα και αισθητήρες ραντάρ, συνδυάζει διάφορες λειτουργίες υποστήριξης που κάνουν την οδήγηση ακόμα πιο ξεκούραστη.

Φυσικά δεν λείπει το σύστημα φωτισμού «adaptive IntelliLux LED Pixel Light» με night vision, το οποίο ανιχνεύει πεζούς και ζώα στο σκοτάδι, σε απόσταση έως 100 m και προειδοποιεί τον οδηγό.

 

Βενζίνη, diesel και plug-in hybrid

Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα, το Grandland θα προσφέρεται με τους γνωστούς κινητήρες 1.2 turbo και 1.5 diesel του ομίλου PSA, καθώς και με μια plug-in υβριδική έκδοση απόδοσης έως 300 ίππους. Τα κιβώτια ταχυτήτων αποτελούνται από μηχανικό εξάρι και το αυτόματο EAT8, ενώ θα υπάρξει και τετρακίνητη έκδοση μόνο όμως για τo κορυφαίο υβριδικό.

Αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι πρώτες εικόνες του νέου Opel Astra

Ενθουσιάζει το νέο sportcar της Opel

«Rapid test» στο ολοκαίνουριο Opel Mokka -e

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης