Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί στις αρχές του έτους η Hyundai να αποκάλυψε το νέο Kona, όμως η εταιρία είχε αφήσει «ανοιχτή» την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή, δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Υποσχέσεις που έγιναν πραγματικότητα σήμερα, με την επίσημη δημοσιοποίηση των τεχνικών προδιαγραφών για το Hyundai Kona Electric. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκινώντας με τα διαθέσιμα ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα, το μοντέλο θα προσφέρεται σε Standard Range και Long Range έκδοση. Η πρώτη συνοδεύεται με μπαταρία 48,4 kWh καθώς και ηλεκτρικό κινητήρα που αποδίδει 156 PS και 255 Nm ροπής.

Όσοι αναζητούν μεγαλύτερη εμβέλεια και επιδόσεις μπορούν να επιλέξουν το Kona Electric Long Range, το οποίο διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία 65,4 kWh. Συνοδεύεται από έναν αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 218 PS και 255 Nm ροπής. Η Hyundai δεν αναφέρθηκε σε πολλές άλλες λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι αυτή η παραλλαγή θα  έχει αυτονομία σε κύκλο μετρήσεων WLTP, άνω των 490 km.

Εκτός από τις προδιαγραφές χωρητικότητες της μπαταρίας και τις προδιαγραφές απόδοσης, η Hyundai αποκάλυψε ότι το Kona Electric διαθέτει τεχνολογία 400V. Αν και το μοντέλο δεν είναι τόσο προηγμένο όσο το Ioniq 5 και το Ioniq 6, οι οδηγοί θα μπορούν να φορτίσουν από 10% στο 80% σε μόλις 41 λεπτά με έναν γρήγορο φορτιστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τις διαστάσεις, το ηλεκτρικό Kona έχει μήκος 4.355 χιλιοστά, πλάτος 1.825 χιλιοστά, ύψος 1.575 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.660 χιλιοστά, διαστάσεις ελαφρώς μεγαλύτερες από το μοντέλο με του θερμικούς κινητήρες.

Η Hyundai σημείωσε επίσης ότι το μοντέλο διαθέτει νέα λειτουργία οδήγησης με ένα πεντάλ, λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L) και συντελεστή οπισθέλκουσας 0,27. Οι αγοραστές θα βρουν επίσης ένα σύστημα προετοιμασίας μπαταριών, αλλά και μία ειδική τεχνολογία που επιτρέπει στο όχημα να φορτίζει κανονικά, ακόμα και εάν η εξωτερική θερμοκρασία έχει πέσει στους -30°C. Το Hyundai Kona Electric 2024 προσφέρει επίσης λειτουργίες όπως το Surround View Monitor που εμφανίζει βίντεο από το περιβάλλον του οχήματος, το σύστημα ήχου Bose Premium και τις ενημερώσεις Over-the-Air (OTA). 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης