Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένας δρόμος με υποδομές ασύρματης φόρτισης, ένα Toyota RAV4 PHEV και 100 ώρες οδήγησης, πέτυχαν ένα ηλεκτρικό ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Electreon, μια νεοσύστατη εταιρεία που εργάζεται για τη δημιουργία τεχνολογίας που θα επιτρέπει στα ηλεκτροκίνητα οχήματα να φορτίζουν εν κινήσει, ισχυρίζεται ότι κατέγραψε παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο ηλεκτρικό ταξίδι που ολοκληρώθηκε χωρίς φόρτιση.

Η εταιρεία οδήγησε ένα τροποποιημένο Toyota RAV4 PHEV (σε κλειστή πίστα δοκιμών εξοπλισμένη με την τεχνολογία της) για περισσότερες από 100 ώρες. Στο τέλος, το όχημα διένυσε 1.942χλμ. μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, παρά το γεγονός πως εξοπλίζεται με μπαταρία μόλις 18 kWh. 

Παρόλο που το όχημα σταμάτησε αρκετές φορές για να αλλάξουν οι 55 συνολικά οδηγοί που συμμετείχαν στην προσπάθεια ρεκόρ, δεν ανεφοδιάστηκε ούτε επαναφορτίστηκε από οτιδήποτε άλλο, εκτός από το τμήμα του δρόμου που ήταν εξοπλισμένο με τεχνολογία ασύρματης φόρτισης. Μετά από 100 ώρες οδήγησης, είχαν μεταφερθεί 241,69 kWh ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν η επιλογή ενός οχήματος με μπαταρία 18 kWh, σας φαίνεται περίεργη, υπάρχουν καλοί λόγοι για την απόφαση αυτή. Πρώτον, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των δρόμων φόρτισης είναι ότι μειώνουν τις απαιτήσεις σε μέγεθος μπαταρίας, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και ένα όχημα με μέτρια αυτονομία μπορεί να διανύσει μεγάλες αποστάσεις σε αυτοκινητόδρομους εξοπλισμένους με αυτή την τεχνολογία.

Η Electreon υπέγραψε συμφωνία με την Toyota και τη DENSO τον Μάρτιο. Μαζί σχεδιάζουν να αναπτύξουν τεχνολογία ασύρματης φόρτισης για νέα οχήματα, καθώς και ένα κιτ μεταγενέστερης αγοράς που θα επιτρέπει σε παλαιότερα οχήματα να κάνουν χρήση των δρόμων φόρτισης.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης