Ο Πάπας στο Βατικανό πάντα έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Περιβάλλον. Μιλούσε για την αυριανή γενιά και ευχόταν να ζήσει σε ένα πιο υγιές περιβάλλον. 

Η  Nissan την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος παρέδωσε ένα αμιγώς ηλεκτρικό LEAF στο Βατικανό, ως σύμβολο του κοινού στόχου των δύο οργανισμών για την ουδετερότητα του άνθρακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μηδενικών εκπομπών LEAF που είναι και το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής (EV) στον κόσμο, το παρέλαβε ο Καρδινάλιος  Giuseppe Bertello, Πρόεδρος  της Κυβερνήσεως της Πόλης του Βατικανού και Πρόεδρος  της Ποντιφικής Επιτροπής για το κράτος της Πόλης του Βατικανού.

Η Πλατφόρμα Δράσης «Laudato si’»  του Βατικανού πήρε το όνομά της  από την εγκύκλιο – ορόσημο του Πάπα το 2015, για το περιβάλλον.Σκοπός της Δράσης αυτής είναι,μέσα σε επτά χρόνια, οι Καθολικοί θεσμοί να είναι περιβαλλοντικά βιώσιμοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Marco Toro, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan στην Ιταλία, κατά τη διάρκεια μιας ξεχωριστής  τελετής στο Βατικανό  στις 5 Ιουνίου, παρέδωσε τα κλειδιά του λευκού LEAF στον Giuseppe Bertello και δήλωσε οτι με αυτόν τον τρόπο η Nissan υποστηρίζει την Αγία Έδρα στο δρόμο προς την απανθρακοποίηση των λειτουργιών της.

Ο Marco Toro δήλωσε: «Εργαζόμαστε με τρόπο ώστε το 75% των πωλήσεών μας στην Ευρώπη να “εξηλεκτριστεί”  έως το 2023, με μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη γκάμα τη δεκαετία του 2030. Αυτό βασίζεται στην κληρονομιά του Nissan LEAF, ως το πρώτο EV μαζικής παραγωγής στον κόσμο,με 530.000 αυτοκίνητα να βρίσκονται στο δρόμο,έχοντας εξοικονομήσει περισσότερους από 2,8 εκατομμύρια τόνους CO2 παγκοσμίως».

Το Nissan Leaf, που είναι διαθέσιμο με δύο μεγέθη μπαταρίας και με τεχνολογία όπως το e-Pedal της Nissan,για οδήγηση με ένα μόνο πεντάλ, κατασκευάζεται στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μάλιστα η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα τριπλασιάσει στο εργοστάσιο του Synderland την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Με αυτόν τον τρόπο θα καλύψει το 20% των αναγκών της.

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου προσανατολισμού της για μηδενικές εκπομπές, έως το τέλος του 2023 η Nissan θα προσφέρει μια “εξηλεκτρισμένη” έκδοση, σε όλα τα οχήματά της στην Ευρώπη.

Σύντομα θα δούμε νέες καινοτομίες με το λανσάρισμα των νέων οχημάτων.Μια γευση πήραμε από το Qashqai.Το X-Trail και το ολοκαίνουριο Nissan Ariya με την τεχνολογία e-POWER της Nissan θα παρουσιασθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.Την ίδια περίοδο περιμένουμε και το  νέο ηλεκτρικό βαν.  
Οι τιμές του Nissan LEAF στη χώρα μας,με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», ξεκινούν από τις 27.500 ευρώ για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης