Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το Genesis X Convertible Concept έκανε το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το 2022 και ήταν τόσο πολυτελές και καινοτόμο που όλοι πίστεψαν πως θα παραμείνει ένα ακόμα concept. Η εταιρία όμως φαίνεται πως πήρε απόφαση να προχωρήσει στην παραγωγή του μοντέλου με την τιμή φυσικά να αντικατοπτρίζει απόλυτα την πολυτέλεια που θα προσφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κομψό εξωτερικό του concept απεικονίζει τη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας «Athletic Elegance», στην πιο καθαρή της μορφή. Όσοι είναι εξοικειωμένοι με τα cocnept Genesis X και Genesis X Speedium Coupe, θα δουν σίγουρα πολλές ομοιότητες, από το μακρύ καπό μέχρι την απαλή τοξοειδή γραμμή του αμαξώματος, τους φουσκωτούς θόλους των τροχών και φυσικά τα διακριτικά φώτα Genesis εμπρός και πίσω.

Προφανώς, η μεγάλη διαφορά εδώ είναι η πτυσσόμενη οροφή η οποία ακόμα και όταν είναι κλειστή, επιτρέπει στους επιβάτες να μπορούν να απολαύσουν μπλε ουρανό ή έναστρες νύχτες, καθώς μεγάλο μέρος της είναι διάφανο. Η αεροτομή ducktail στο πίσω μέρος και οι κοντοί μπροστινοί/πίσω πρόβολοι έρχονταιι κατευθείαν από τα πρωτότυπα X και X Speedium Coupe.

Οδηγός και επιβάτες στο τετραθέσιο απολαμβάνουν ένα εσωτερικό πανομοιότυπο με τα προηγούμενα concept, με πιλοτήριο για τον οδηγό και καμπίνα, που σύμφωνα με τη Genesis, δανείζεται έμπνευση από την κορεατική αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται στα σπίτια. Ακόμη και το κύριο χρώμα του εσωτερικού – που ονομάζεται Giwa Navy – είναι μια απόχρωση που χρησιμοποιείται συχνά στα πλακάκια.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης