Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όπως έχουμε ξαναπεί, ο ερχομός της ηλεκτροκίνησης άνοιξε το δρόμο σε εκατοντάδες εταιρίες τεχνολογίας να δοκιμάσουν την τύχη τους στην κατασκευή αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως πολλοί ήδη αναφέρουν, πλέον τα αυτοκίνητα δεν χρειάζονται μηχανικούς αλλά προγραμματιστές.

Η ιταλο-αμερικανική νεοσύστατη εταιρεία EV Aehra (ιδρύθηκε το 2022) ανακοίνωσε πως έκλεισε συμφωνία με τον αυστριακό κατασκευαστή μπαταριών Miba και πως το πρώτο της SUV θα προσφέρει αυτονομίας έως και 800 χιλιόμετρα. Μάλιστα, το Aehra θα μπορεί να κάνει χρήση ενός συστήματος φόρτισης 950V για ταχεία φόρτιση 350 kW, με την εταιρία να αυτοχαρακτηρίζεται ως άκρως premium.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει ότι τα οχήματα θα χρησιμοποιούν μια μπαταρία 120 kWh, η οποία εκτιμά ότι θα τους παρέχει αυτονομία έως και 800 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Επιπλέον, το όχημα θα είναι ικανό για αμφίδρομη φόρτιση, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες του να τροφοδοτούν εργαλεία, συσκευές και το σπίτι τους με το όχημά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης, πως ενώ το Aehra δεν είναι το πρώτο SUV που έχει πόρτες gullwing, είναι το πρώτο που έχει πόρτες gullwing και butterfly (οι δύο μπροστινές ανοίγουν και εμπρός και πάνω ενώ οι πίσω μόνο προς τα πάνω). Οι ιδιαίτερες πόρτες είναι το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτού του νέου ηλεκτρικού SUV χωρίς αμφιβολία, αν και οι εξαιρετικά λεπτοί πλαϊνοί καθρέφτες αιχμαλωτίζουν εξίσου τα βλέμματα.

Μάλιστα οι καθρέφτες είναι εμπνευσμένοι από αγωνιστικές μοτοσυκλέτες και το απότομα κεκλιμένο παρμπρίζ εντάσσεται στην οροφή, η οποία στη συνέχεια χαμηλώνει προς τα πίσω δίνοντας αίσθηση fastback. Το αμάξωμα τελειώνει με αποκορύφωμα αυτό που ο Chief Design Officer της Aehra, Filippo Perini, αποκαλεί «θαρραλέα προσέγγιση». Ο Perini υπηρέτησε προηγουμένως ως επικεφαλής σχεδιαστής στη Lamborghini, κάτι που σίγουρα εξηγεί την ενδιαφέρουσα σχεδίαση.

Εάν όλα παραμείνουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τόσο το SUV όσο και ένα ακόμα sedan θα φτάσουν στους πελάτες το 2025.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης