Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Honda είναι ένας κολοσσός που δεν «περιορίζεται» μόνο στα αυτοκίνητα και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μεγαλύτερη απόδειξη το νέο απίθανο δημιούργημα της, το οποίο πρόκειται για το αεροσκάφος Elite II που «πιάνει» ταχύτητες έως 782χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, μπορεί να απογειωθεί σε διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης με μήκος μόλις 1.128 μέτρα και να ταξιδέψει μέχρι 2.865 χιλιόμετρα με τέσσερις επιβαίνοντες στο αεροσκάφος. 

Η εταιρία το χαρακτηρίζει ως το “ταχύτερο, μακρύτερο και υψηλότερο αεροπλάνο στην κατηγορία του”, διαθέτει σύνθετη άτρακτο και μια χαρακτηριστική διάταξη στήριξης του κινητήρα πάνω από την πτέρυγα. Μάλιστα τροφοδοτείται από ένα ζεύγος κινητήρων GE Honda HF120 που ο καθένας παράγει 9.118 kN. 

Στο εσωτερικό του μπορούν να χωρέσουν, οι δύο πιλότοι, ένα μέλος του πληρώματος και 6 ή 7 επιβάτες. Ο χώρος για τις αποσκευές είναι στα 1.756 λτ. ενώ εξοπλίζεται και με ηχοσύστημα Bongiovi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν δεν σας εντυπωσίασαν ήδη όλα τα παραπάνω, να σας πούμε πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος της Honda εξοπλίζεται και με σύστημα, το οποίο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, μπορεί να προσγειωθεί αυτόματα, χωρίς καμία ανθρώπινη βοήθεια. 

Η τιμολόγηση παραμένει ακόμα άγνωστη, αλλά η Honda δήλωσε ότι το Elite II έχει λάβει πιστοποίηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και αναμένεται να λάβει σύντομα πιστοποίηση και από τον Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης