Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η αμερικανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς του κορυφαίου pick-up truck της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούριο F-150 Raptor αναμένεται να ενθουσιάσει τους οδηγούς και ειδικά αυτούς που ζουν στη Β. Αμερική, εκεί όπου το μοντέλο είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των πωλήσεων.

Η εμφάνισή του είναι επιβλητική. Η Ford δημιούργησε ένα εντυπωσιακό όχημα, ικανό να κινηθεί σε κάθε έδαφος. Το εμπρός τμήμα με την τεράστια μάσκα, τα LED φώτα, το μυώδες καπό και τα προστατευτικά χαμηλά στον προφυλακτήρα, κλέβει την παράσταση. Τα ελαστικά 37 ιντσών σε αφήνουν άφωνο, όπως και οι τεχνικές προδιαγραφές.

Το φορτηγάκι με το λογότυπο Raptor έχει αναβαθμιστεί σε κάθε σημείο. Το πλαίσιο τύπου σκάλας (High Τρία διαφορικά και κορυφαία συστήματα.Performance Frame) βελτιώθηκε, η πίσω ανάρτηση απέκτησε νέα ελατήρια και αντιστρεπτική δοκό προκειμένου να αντεπεξέρχεται στις σκληρές καταπονήσεις, η ακαμψία ενισχύθηκε και τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ προσαρμόζονται με ακρίβεια σε όλες τις συνθήκες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό είναι χάρμα ιδέσθαι. Ψηφιακές οθόνες, μεγάλα καθίσματα, τεράστια κονσόλα, χώροι για τέσσερις μπασκετμπολίστες, επενδύσεις υψηλής ποιότητας και πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων.

Για την κίνηση φροντίζει ο V6 3.5 Ecoboost κινητήρας βενζίνης απόδοσης 450 ίππων. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων και προηγμένο σύστημα τετρακίνησης που περιλαμβάνει τρία διαφορικά. Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ επτά προγραμμάτων μέσα από το «Terrain Management System».

Το F-150 Raptor μπορεί να πάει κυριολεκτικά παντού, να περάσει οποιοδήποτε εμπόδιο και να προσφέρει στον κάτοχο μοναδικές στιγμές απόλαυσης σε off-road διαδρομές.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό η Ford, αργότερα μέσα στο έτος θα παρουσιαστεί μια ακόμη πιο δυναμική έκδοση του μοντέλου που φέρει το διακριτικό «R» και τροφοδοτείται από έναν πανίσχυρο V8 κινητήρα.  

 

 

To F-150 Raptor είναι ανίκητο σε κάθε έδαφος.

Έχει αναπτυχθεί από το τμήμα Ford Performance.

Πατάει σε off road ελαστικά διαστάσεων 37 ιντσών.

 

To Νο1 pick-up στις ΗΠΑ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης