Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Αυτό το μήνα, η Nissan θα μιλήσει για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε μια σειρά εκδηλώσεων που ονομάζονται Nissan Futures. Αν και το όνομα του event μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ευφάνταστο, το πρωτότυπο Max-Out που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει τη προσοχή όλων, είναι ακριβώς το αντίθετο. Μάλιστα εάν βρίσκεστε κοντά στα παγκόσμια κεντρικά γραφεία της Nissan στην Ιαπωνία τις επόμενες 30 ημέρες, μπορείτε να περάσετε για να το δείτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν οι εικόνες που βλέπετε σαν θυμίζουν κάτι, έχετε απόλυτο δίκιο, καθώς το πρωτότυπο Max-Out έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2021 ως ένα από τα τέσσερα τότε concepts. Εκείνη την περίοδο μιλούσαμε για τις έννοιες Chill-Out, Surf-Out και Hang-Out, αλλά δυστυχώς, αυτές ήταν απλώς ψηφιακές δημιουργίες χωρίς παρουσία στον πραγματικό κόσμο. Για λόγους που δεν αναφέρονται στο δελτίο τύπου της Nissan, το Max-Out μεταφέρθηκε από τον υπολογιστή στην πραγματική ζωή, όντας ένα άκρως φουτουριστικό κάμπριο πλήρους μεγέθους που θυμίζει όχημα σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Κάνοντας το άλμα από τον δυαδικό κώδικα στη φυσική μορφή, η ιδέα Max-Out εντυπωσιάζει, έχοντας μία κλειστή μάσκα που φαίνεται να μπορεί να προβάλλει πληροφορίες, μία λειτουργία που δείχνουν να έχουν και οι τροχοί.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Την εικόνα όμως θα λέγαμε πως κερδίζουν οι ρέουσες γραμμές και κυρίως το φωτιζόμενο πίσω μέρος που αποτελεί και την σχεδιαστική υπογραφή του μοντέλου. Η φουτουριστική αυτή εικόνα περνάει και στο εσωτερικό όπου το τιμόνι θυμίζει των μονοθεσίων της Formula 1, ενώ μία πολύ μεγάλη οθόνη φιλοξενεί τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως δεν υπάρχει καμία λεπτομέρεια για τεχνικά στοιχεία, καθώς πολύ πιθανόν το όχημα να παραμείνει ως concept και να μην δει ποτέ τη γραμμή παραγωγής.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης