Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Νέα προσθήκη ανακοίνωσε η Porsche στη σειρά μοντέλων «Τ». Για πρώτη φορά ένα τετράθυρο sport μοντέλο της Porsche, όπως είναι η Macan αποκτά αυτόν τον ιδιαίτερο χαρακτηρισμό, καθώς οι έως τώρα εκδόσεις «T» είχαν τα μοντέλα 911 και 718.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη σειρά χρησιμοποιεί το γράμμα «T» από την λέξη «Touring», και χαρακτηρίζει ορισμένα μοντέλα από την δεκαετία του 60.

Η νέα Macan διαθέτει ειδικό μηχανικό set-up, με τον ελαφρύ δίλιτρο κινητήρα turbo, το sport design στις λεπτομέρειες του αμαξώματος και από μια ευρεία γκάμα εξοπλισμού με στόχο να ικανοποιεί όσους τους αρέσει η sport οδήγηση και τα ταξίδια.

Ο δίλιτρος, τετρακύλινδρος κινητήρας turbo της Macan T, είναι εύστροφος, χαμηλού βάρους και compact διαστάσεων, αποτελώντας ένα μηχανικό σύνολο με ιδανικό συνδυασμό βάρους και επιδόσεων. Σε σύγκριση με τον κινητήρα V6 biturbo των 2,9 λίτρων που χρησιμοποιούν οι Macan S και Macan GTS, ο κινητήρας της Macan T, είναι κατά 58,8 κιλά πιο ελαφρύς και επιβαρύνει πολύ λιγότερο τον εμπρός άξονα, δίνοντας έτσι στο αυτοκίνητο πιο «άμεση οδική συμπεριφορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποδίδει 265 ίππους και 400 Nm ροπής, διαθέτει επίσης αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη (PDK) και τετρακίνηση Porsche Traction Management (PTM).  Η τελική ταχύτητα φθάνει τα 232 χιλιόμετρα, ενώ τα 0-100 τα κάνει σε 6,2 δευτερόλεπτα. 

Όσον αφορά το αμάξωμα της Macan «T» είναι χαμηλωμένο κατά 15 χιλιοστά. Διαθέτει την κλασική διάταξη αναρτήσεων (standard εξοπλισμός) Porsche Suspension Management (PASM). Γενικά όλες οι ρυθμίσεις της ανάρτησης, του κινητήρα όπως και του συστήματος διεύθυνσης είναι σχεδιασμένες για την άμεση αντίδραση στην εντολή του οδηγού.

Το αυτοκίνητο μπορεί  να  εξοπλιστεί προαιρετικά με τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, το σύστημα PASM , με τη δυνατότητα το αμάξωμα να μπορεί να χαμηλώνει επιπλέον 10 χιλιοστά. Η επιλογή αυτή, προσφέρεται για πρώτη φορά σε Macan με τετρακύλινδρο κινητήρα. Επιπλέον εξοπλισμός είναι και το Porsche Torque Vectoring Plus (PTV) που συνεισφέρει ακόμη περισσότερο στην sport οδική συμπεριφορά των μοντέλων «Τ».

Το εξωτερικό του αυτοκινήτου ξεχωρίζει  από τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες οι οποίες είναι βαμμένες σε απόχρωση Agate Grey Metallic και τονίζουν χαρακτηριστικά όπως είναι οι καθρέπτες, η πίσω αεροτομή και τα λογότυπα του αυτοκινήτου. Οι sport απολήξεις των εξατμίσεων, τα μαύρα (high gloss) «φιλέτα» στα πλαίσια των παραθύρων και τα logo «Μacan T» αποτελούν επίσης μέρος του βασικού εξοπλισμού, όπως και οι τροχοί των 20 ιντσών με τις ζάντες σε απόχρωση dark titanium. Οι πελάτες έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα από 13 μεταλλικές αποχρώσεις ή πιο ειδικών βαφών για το εξωτερικό του αμαξώματος.

Συνεχίζοντας με το εσωτερικό τα standard sport ηλεκτρικά καθίσματα ρυθμιζόμενα σε 8 σημεία είναι επενδυμένα με μαύρο με δέρμα και το κεντρικό τους τμήμα σε μοτίβο Sport-Tex. Στο βασικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβάνεται και το θερμαινόμενο πολλαπλών λειτουργιών τινόνι GT, και το Sport Chrono στο κέντρο του ταμπλό.  

Τέλος,η Macan T, έχει ενσωματώσει στο βασικό της εξοπλισμό, όλα τα νέα επιμέρους στοιχεία, όπως αυτά εμφανίστηκαν στις εκδόσεις Macan το καλοκαίρι του 2021. Δηλαδή τη νέα κεντρική κονσόλα με τις επιφάνειες αφής, το πλήρως διασυνδεδεμένο Porsche Communication Management (PCM) με την οθόνη αφής των 10,9 ιντσών και το online σύστημα καθοδήγησης.Οι νέες Macan T, είναι διαθέσιμες για άμεση παραγγελία.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης