Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο πολιτικός Ματέο Σαλβίνι, που έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας, με μία νέα δήλωση του έρχεται να ταράξει την Ε.Ε. την οποία και «πολεμά» με κάθε ευκαιρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ όλη η Ευρώπη έχει αποδεχθεί (με λίγες φωνές να εκφράζουν αμφιβολίες) την απόφαση πως από το 2035 θα πωλούνται μόνο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και θα γίνει οριστική απαγόρευση των θερμικών κινητήρων, (μάλιστα η Βρετανία έχει ορόσημο το 2030), ο Ιταλός πολιτικός αμφισβητεί ευθέως την απόφαση αυτή και ζητάει νέο τρόπο λήψης αποφάσεων.

Πιο συγκεκριμένα σε πρόσφατη δήλωση του ανέφερε « Ας αφήσουμε τους εργάτες από όλη την Ιταλία να ψηφίσουν και να αποφασίσουν εάν είναι δίκαιο να απολύονται αυτοί, ώστε να δίνεται πλεονέκτημα στην οικονομία της Κίνας».

Από την μία η παραγωγή αυτοκινήτων αποτελεί βασικό μέρος του βιομηχανικού τομέα της Ιταλίας, με δεκάδες εταιρίες όπως η Fiat, η Jeep, η Lancia, η Ferrari και η Lamborghini, από την άλλη η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο. Ο Σαλβίνι έχει δηλώσει αρκετές φορές εναντίον της Ε.Ε. και διαφόρων αποφάσεων της, τονίζοντας σε κάθε του δήλωση πως πρώτα πρέπει να τίθεται το συμφέρον της χώρας του και στη συνέχεια το συλλογικό της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη φορά, έχοντας μάλιστα και την στήριξη της Τζόρτζια Μελόνι της άκρας δεξιάς που σημείωσε μεγάλη νίκη στις εκλογές και πρόκειται να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, ο Σαλβίνι θεωρεί πως είναι η καλύτερη στιγμή ώστε να παρθούν αποφάσεις προς το συμφέρον του λαού του και όχι μόνο προς αυτό της Ε.Ε.

Η δήλωση του αυτή προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις με πολλούς να συμφωνούν μαζί του, λέγοντας πως τόσο μεγάλες αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα και σε τεράστιο βαθμό κάθε εθνική οικονομία, θα πρέπει να λαμβάνονται από τους κατοίκους της εκάστοτε χώρας και όχι από μία κεντρική επιτροπή. Από την άλλη, αρκετοί θεωρούν πως αυτή η δήλωση είναι παιχνίδι εντυπωσιασμού και πως με όλες τις μεγάλες εταιρίες να έχουν επενδύσει τεράστια ποσά στην ηλεκτροκίνηση, δεν υπάρχει κανένα συμφέρον στην αλλαγή αυτής της απόφασης.

Εσείς τί πιστεύετε;

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης