Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παρκάρισμα στην Ελλάδα έχει να κάνει με το πώς… βολεύει τον κάθε οδηγό, αρκεί να κάνει τη δουλειά του, εις βάρος φυσικά των υπολοίπων.

Είναι λίγο πολύ γνωστό τι γίνεται και ποια είναι η παιδεία που έχουμε ως λαός. Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις τα πράγματα ξεφεύγουν τόσο πολύ που μας κάνει να αναρωτιόμαστε σε ποια χώρα ζούμε.

Παρκαρισμένα αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου και σε σημείο που στρίβουν αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, στο ύψος της Αττικής Οδού...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλαγή νοοτροπίας

Αναρωτιόμαστε αν τελικά υπάρχει ακόμα και… Τροχαία που να ενδιαφέρεται να αλλάξει τα δεδομένα και τις κακές συνήθειες των οδηγών. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε μια Τροχαία που να μοιράζει κλήσεις απλά Αναρωτιόμαστε άραγε πότε θα αλλάξει η τραγική εικόνα; Όταν θα υπάρξουν θύματα;και μόνο για να βγαίνει από την υποχρέωση. Θέλουμε μια τροχαία που με τη στάση και τις κινήσεις της θα κάνει τους Έλληνες καλύτερους οδηγούς…

Δυστυχώς οι εικόνες… χάους παραμένουν και όσο περνά ο καιρός γίνονται ακόμα χειρότερες. Τρανταχτό παράδειγμα, αυτό που συμβαίνει στο Μαρούσι και, όπως θα διαπιστώσετε, τα λόγια είναι περιττά και οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο στην περιοχή του Αμαρουσίου δεν είναι μίας ημέρας αλλά καθημερινό εδώ και χρόνια, άρα δεν υπάρχει και δικαιολογία «δεν είδα, δεν ξέρω, δεν άκουσα…».

 

Απολαύστε την καθημερινότητα στο Μαρούσι…

To πεζοδρόμιο στο διάζωμα της Αμαρουσίου-Χαλανδρίου φαίνεται να είναι ιδανικό για ένα γρήγορο... παρκάρισμα.

Σε πολλούς δρόμους η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Στην οδό Τσικλητήρα τα αυτοκίνητα κινούνται ανάποδα σαν να μη συμβαίνει τίποτα (στη φωτό βλέπετε και ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο ανάποδα).

Παρκαρισμένα αυτοκίνητα υπάρχουν σε κάθε γωνία...

 

Και αυτό είναι ένα ωραίο... παρκάρισμα (στην οδό Σωρού), καθώς σκοπό έχει να κρύψει την ορατότητα των ανθρώπων που περιμένουν στη στάση του λεωφορείου!

 

Κι άλλη φωτογραφία από την οδό Σωρού. Διαπιστώνετε πως δεν υπάρχει πλακόστρωτο πεζοδρόμιο και αυτό το... υποτιθέμενο πεζοδρόμιο έχει καταληφθεί από αυτοκίνητα!

 

Όπως και να το κάνεις, το πεζοδρόμιο είναι ιδανικό για να αφήσεις το αυτοκίνητό σου (φωτογραφία από την οδό Υμηττού).

Στην οδό Υμηττού τα πεζοδρόμια φαίνεται πως είναι ιδανικά για παρκάρισμα αλλά και για κομμένα κλαδιά από κήπους σπιτιών...

 

Η οδός Μεσογείων είναι ένα δρόμος με πολλή κίνηση. Αυτό βεβαίως δεν πτοεί μερίδα οδηγών να παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο.

 

Οδός Μεσογείων: παρκάρισμα πάνω στο πεζοδρόμιο και μέσα από τα κάγκελα!

 

Άλλο ένα όμορφο... παρκάρισμα στην οδό Μεσογείων.

 

Κι αυτή η εικόνα από την οδό Μεσογείων...

 

Το αυτοκίνητο έχει παρκάρει στον ποδηλατόδρομο και μία μαμά με το παιδικό καρότσι είναι αναγκασμένη να βρει τρόπο να κινηθεί. Από την άλλη, πεζοδρόμιο δεν υπάρχει λόγω... δέντρου!

 

Στον ίδιο δρόμο, λίγο πιο κάτω, ο οδηγός βρήκε τρόπο να αφήσει και λίγο χώρο για τα ποδήλατα!

 

Πεζοδρόμια που έχουν φτιαχτεί, όπως φαίνεται, μόνο για να μπορούν να παρκάρουν οχήματα!

 

Εδώ τώρα τι να σχολιάσεις; (Διασταύρωση οδών Μεσογείων και Κυπρίων Αγωνιστών στα Εκπαιδευτήρια Δούκα)

 

Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις το... πεζοδρόμιο στην οδό Σωρού!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης