Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Jorge Martin πήρε την πρώτη του νίκη στα MotoGP από το 2021, οδηγώντας άνετα στην πρώτη θέση το μεγαλύτερο μέρος τον αγώνα Sprint στο Le Mans. 

Ξεκινώντας πέμπτος, ο Martin ήταν δεύτερος πίσω από τον κάτοχο της pole position, Francesco Bagnaia στην 1η στροφή, και μετά πήρε το προβάδισμα στο chicane των 3-4 τέσσερις γύρους αργότερα.

Τότε ο Ισπανός άνοιξε αμέσως μια διαφορά 1,5 δευτερολέπτου, την οποία κατάφερε να μεγαλώσει περαιτέρω, καθώς πίσω του οι Marc Marquez, Francesco Bagnaia και Brad Binder πάλευαν για τη 2η θέση. Μια προσπάθεια του Marquez να περάσει μπροστά έδωσε την ευκαιρία στον Binder να κάνει μια διπλή προσπέραση και να ανοίξει με τη σειρά του μια διαφορά, χωρίς όμως να καταφέρει να πλησιάσει τον Martin. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Bagnaia θα κατάφερνε τελικά να διασφαλίσει την τρίτη θέση μετά από λίγες μάχες με τον Marquez, ο οποίος άρχισε να δέχεται την πίεση του Luca Marini. 

O Ιταλός της Mooney VR46 θα περνούσε τελικά τον Ισπανό της Repsol Honda, όμως ο Marquez θα τον κυνηγούσε μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, περιοριζόμενος τελικά στην πέμπτη θέση. 

Ο Johann Zarco, ήταν ο μόνος Γάλλος αναβάτης που έφτασε στον τερματισμό, στην έκτη θέση, καθώς ο Fabio Quartararo, ξεκινώντας μόλις 13ος στη σχάρα εκκίνησης, έπεσε στη 16η θέση στον εναρκτήριο γύρο, αλλά είχε καταφέρει να φτάσει και πάλι στους βαθμούς, όταν είχε μια πτώση από την 8η θέση και εγκατέλειψε τον αγώνα.
Τις βαθμολογούμενες θέσεις συμπλήρωσαν οι Marco Bezzecchi, Aleix Espargaro και Maverick Vinales.

Ο ταχύτερος της Παρασκευής, Jack Miller, βρισκόταν στην τρίτη θέση, όταν έπεσε στην κορυφή της στροφής Garage Vert στον 2ο γύρο και πλήρως απογοητευμένος εγκατέλειψε τον αγώνα. 

Όλοι οι αναβάτες χρησιμοποίησαν το μαλακό πίσω ελαστικό, με τους περισσότερους να επιλέγουν επίσης το μαλακό μπροστινό μέρος και μόνο τον Aleix Espargaro το σκληρό.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης