Ένα μεγάλο event ετοιμάζεται να ξεκινήσει στη Νότια Γαλλία στις 26 Οκτωβρίου. Φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή 1000 διαγωνιζόμενοι από 100 κράτη. 

Στην πρώτη διοργάνωση της FIA Motorsport Games που έγινε πριν από τρία χρόνια στην Vallelunga της Ιταλίας, είχαν πάρει μέρος διαγωνιζόμενοι από 49 έθνη .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος στο Mega-event υπάρχει κοσμοσυρροή. Αυτή τη φορά θα υπάρχουν 17 κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους. Νέο στο πρόγραμμα του FIA Motorsport Games είναι το σλάλομ αυτοκινήτων, για το οποίο οι διοργανωτές είχαν εξαρχής οραματιστεί τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων. Η Opel που θεωρείται από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στο σλάλομ με το Corsa-e Rally. 

Είναι γνωστό ότι η Opel τρέχει στους αγώνες ADAC Opel e-Rally Cup και μάλιστα σημειώνει μεγάλες επιτυχίες με τα ηλεκτρικά της μοντέλα.
Η Opel Motorsport θα πραγματοποιήσει τη δοκιμή ευελιξίας ανάμεσα στις κορύνες με τρία από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα των 100 kW/136 hp του κυπέλλου ενιαίου τύπου. Η δοκιμασία θα πραγματοποιηθεί στο Circuit Paul Ricard στο Le Castellet, τον τόπο διεξαγωγής του Γαλλικού Grand Prix της Formula 1.

Οι Noller/Kopczyk συμμετέχουν με Opel Corsa Rally4
Η Γερμανική Ομάδα θα λάβει μέρος στα FIA Motorsport Games μαζί με συνολικά 22 αγωνιζόμενους, άνδρες και γυναίκες. Οι Michelle Tute (28, Hanover) και Marcel Hellberg (29, Löhne) έχουν επιλεγεί για τους αγώνες σλάλομ. Επιπλέον, ο 20χρονος René Noller από το Abstatter και ο έμπειρος συνοδηγός του Stefan Kopczyk (41, Heilbronn) θα εκπροσωπήσουν τη Γερμανία στην κατηγορία rally με ένα Opel Corsa Rally4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Opel, το οποίο με το Γαλλικό πλήρωμα Laurent Pellier/Marine Pelamourgues πρόσφατα κέρδισε τον πέμπτο τίτλο του European Junior Rally Championship (JERC) για την ADAC Opel Rally Junior Team.

Ο Jörg Schrott, διευθυντής του Opel Motorsport δήλωσε ότι με την τεράστια ροπή των 260 Nm και την υψηλή ευελιξία του, το Corsa-e Rally είναι ιδανικό για σλάλομ. «Η διοργάνωση FIA Motorsport Games υπόσχεται να είναι ένα mega event με υψηλό διεθνές προφίλ, το οποίο υποστηρίζουμε με ιδιαίτερη χαρά. Είμαστε ευτυχείς που μας δίνεται η ευκαιρία να προβάλλουμε για μία ακόμα φορά τις επιδόσεις του πρώτου στον κόσμο ηλεκτρικού αυτοκινήτου που συμμετέχει σε αγώνες ράλι ενιαίου τύπου».

Η διοργάνωση της FIA (Fédération Internationale d’Automobile) θα ξεκινήσει στις 26 Οκτωβρίου και θα τελειώσει στις 30 Οκτωβρίου 2022.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης