Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Η μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού ξεκινάει στις 4 Ιουνίου. Και είναι μεγάλη γιορτή γιατί εκτός από την αναβίωση του ιστορικού «εθνικού μας αγώνα», υπάρχει και κάτι ακόμη που το κάνει ακόμη πιο ισχυρό. 
Σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο, οι συμμετοχές έφτασαν τριψήφιο αριθμό. Λίγα 24ωρα πριν από την εκκίνηση του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις 2022, οι παλιοί οδηγοί και συνοδηγοί θα θυμηθούν τις παλιές καλές εποχές ενώ οι νέοι που θα συμμετέχουν στο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, θα πάρουν μια γεύση από έναν αγώνα με βαρύ όνομα.
Τα πληρώματα καλύπτουν τρείς κατηγορίες. Την Sporting, την Regularity και την Acropolis Rally Legends. Φέτος οι αγωνιζόμενοι περνούν στο επίκεντρο και αναδεικνύονται στους βασικούς πρωτεργάτες ώστε το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις να βρει τη θέση του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι Ιστορικών αυτοκινήτων του 2023 – για το οποίο φέτος είναι υποψήφιος αγώνας (candidate event).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 4 και 5 Ιουνίου θα έχουμε ένα διήμερο γεμάτο δράση. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 4 Ιουνίου κάτω  από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις. Η κατηγορία Sporting περιλαμβάνει έξι Ειδικές Διαδρομές το Σάββατο 4/6 και πέντε την Κυριακή 5/6, συνολικού μήκους 149,61 χιλιομέτρων. Στον αγώνα Regularity η πρώτη μέρα θα έχει 10 ΕΔΑ μήκους 109,24 χιλιομέτρων, με 62 χρονομετρήσεις και ανασυγκρότηση στην Αλυκή και στην Ιτέα. Η δεύτερη ημέρα θα έχει 8 ΕΔΑ μήκους 101,99 χλμ., με 60 χρονομετρήσεις και ενδιάμεση ανασυγκρότηση στην Αρβανίτσα.

Είναι σημαντική η παρουσία γνωστών ονομάτων από το χώρο του ευρωπαϊκού μηχανοκίνητου αθλητισμού γιατί θα συμβάλουν ώστε να στεφθεί με επιτυχία η συνάντηση που ήδη από φέτος προσμετρά κανονικά στο πρόγραμμα του FIA Trophy for Historic Regularity Rallies.

Τις επόμενες ημέρες θα ενταθεί η προετοιμασία των πληρωμάτων του αγώνα Sporting καθώς οι Ειδικές Διαδρομές είναι έτοιμες – συμπεριλαμβανομένης της ΕΔ «Στρώμη»- για να υποδεχθούν όσους αγωνιζόμενους επιθυμούν να κάνουν αναγνωρίσεις.Το ωράριο και το αναλυτικό Road Book του αγώνα υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις 2022, όπως και εκείνα του αγώνα Regularity με τους  αναλυτικούς χάρτες της διαδρομής μαζί με τη διακρίβωση του οδομέτρου (Calibration).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οργανωτική επιτροπή του Ιστορικού Ράλι  Ακρόπολις υπενθυμίζει στους θεατές ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις Ειδικές Διαδρομές, και ειδικά στα δύο ζευγάρια των ΕΔ που θα διεξαχθούν σε αντίθετη φορά (Ασωπία-Νεοχωράκι και Καρούτες-Άμφισσα) – καθώς υπάρχει κίνδυνος να διασταυρωθούν με αντίθετα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Κάτι ακόμη σημαντικό και εντυπωσιακό που έχει αυτός ο αγώνας. Και στις δύο κατηγορίες ένα από τα highlights θα είναι η δοκιμασία το βράδυ του Σαββάτου, στη θρυλική ΕΔ «Καρούτες» υπό το φως των προβολέων για την κατηγορία Sporting και γύρω από την Ιτέα για τους αγωνιζόμενους του Regularity.
Ο αγώνας θα τελειώσει την Κυριακή το απόγευμα και οι αγωνιζόμενοι θα επιστρέψουν στην Αθήνα για τη γιορτή του τερματισμού.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης