Του Γιώργου Παλληκάρη

Σε μία ώρα ( στις 17.00) τα πέντε κόκκινα φώτα θα σβήσουν και θα ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας της F1 για το 2023. Στην πρώτη θέση της εκκίνησης είναι ο Ολλανδός Max Verstappen, περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής και στη 2η θέση ο ομόσταυλός του Sergio Perez. Ο Μονεγάσκος Charles Leclerc που ξεκινάει από την 3η θέση θα επιχειρήσει να «πεταχτεί» μπροστά για να περάσει τον Perez πριν από την πρώτη στροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια ο πανέξυπνος αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull Christian Horner έχει δώσει κατευθύνσεις όχι τόσο στον Verstappen -που δεν απειλείται αφού πίσω του βρίσκεται οδηγός της ίδιας ομάδας- αλλά στον Μεξικανό που θα παίξει το ρόλο της ασπίδας προστασίας στον Ολλανδό Π.Π στη F1.

O Max Verstappen επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά όπου κέρδισε την Pol Position έκανε 1:29.708 ενώ ο Perez ήταν + 0.138 πιο αργός.
Επιθυμία του Perez είναι να μην έχει περιορισμούς γιατί όπως και να το κάνουμε θέλει και αυτός νίκες για να διεκδικήσει το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

Σήμερα θα δούμε και τι θα κάνουν οι νέοι οδηγοί που τρέχουν επίσημα πλέον στη F1 και θα είναι ένα μέτρο σύγκρισης σε πραγματικές συνθήκες αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Logan Sargeant (Williams) ήταν χθες στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ταχύτερος. Τερμάτισε στην 16η θέση, ο Oscar Piastri (McLaren) στην 18η θέση και ο Nick De Vries (Alpha Tauri) στην 19η θέση.
Οι αγωνιζόμενοι σήμερα θα καλύψουν σε 57 γύρους 308.238 Km. Το μήκος της πίστας είναι 5.412 km. Οι ομάδες θα δοκιμάσουν σήμερα και τη γόμα C1 που κάνει το ντεμπούτο της στο Sakhir.

Η σειρά εκκίνησης

Ο Mario Isola, αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli Motor Sport είπε ότι ο πρώτος αγώνας θα είναι σημαντικός γιατί θα αξιολογήσουν  τη δουλειά που έκαναν στην εξέλιξη των ελαστικών.  Δημιούργησαν μια νέα γόμα και ενίσχυσαν περισσότερο τη δομή των ελαστικών .

Τη στρατηγική των ομάδων μπορεί να την επηρεάσουν οι υψηλές θερμοκρασίες που έχουν μεγάλες διακυμάνσεις αλλά και η σκόνη που μπορεί να μεταφερθεί στην πίστα από την έρημα.
Τον αγώνα μπορείτε να τον δείτε από την τηλεόραση του Ant1 ( ελεύθερο κανάλι) από τον Ant1+ (με συνδρομή) και από την F1 TV Pro  (είναι με συνδρομή). 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης