Του Περικλή Χαλάτση

Στις 16.00 ξεκινάει το γκραν πρι στη Βαρκελώνη. Σε μια πίστα που δεν υπάρχει ούτε μια κενή θέση αφού τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί αρκετές ημέρες πριν απο τον αγώνα.
Τον πρώτο λόγο αδιαμφισβήτητα τον έχει ο Ολλανδός Max Verstappen που είναι και ο Pole Man του χθεσινού Qualifying.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα ο καιρός δείχνει να είναι καλός. Τα λίγα σύννεφα δεν είναι ανησυχητικά. Το θέμα είναι οι team manager των ομάδων τι γόμες ελαστικών θα επιλέξουν για την εκκίνηση.

Στην πρώτη θέση του grid βρίσκεται ο Verstappen ( Red Bull) και στις δύο επόμενες ο Carlos Sainz (Ferrari) και ο Lando Noris ( McLaren) που χθες εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του.

O Max Verstappen πανηγύρισε γιατί ήταν η πρώτη Pole Position στην πίστα της Βαρκελώνης που ήρθε πολύ άνετα. Σήμερα θεωρητικά θα στρίψει πρώτος και θα κινηθεί με το ρυθμό που ξέρει για να δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας από τους επόμενους πιλότους.
Η σειρά εκκίνησης είναι η εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Verstappen το μόνο που θέλει είναι να δημιουργήσει την διαφορά ασφαλείας από τον Carlos sainz που είναι έμπειρος και μαχητικός. Ο Ισπανός θα προσπαθήσει να στρίψει πρώτος. Αυτό μπορεί να γίνει αν βάλει τις σωστές γόμες ελαστικών και αν ο Ολλανδός έχει κακή εκκίνηση.

Ο τρίτος στη σειρά εκκίνησης, ο νεαρός Lando Norris δεν προβλέπεται να κάνει υπερβολές. Θα φροντίσει να κρατήσει την 3η θέση του και να ανέβει στο βάθρο.

Εντυπωσίασε ο Max με τη χειραψία που έδωσε στον νεαρό Norris.Ο Ολλανδός δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες κινήσεις Ο μόνος που δείχνει προβληματισμένος είναι ο Μονεγάσκος Charles Leclerc ο οποίος είχε συνεχόμενα προβλήματα με το μονοθέσιό του. Σήμερα θα ξεκινήσει από την 19η θέση. Θα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο Williams. Μπροστά του θα έχει τους Albon και πισω του στην 20η θέση τον Sargeant.
Οι δύο πιλότοι της Mercedes Lewis Hamilton και ο Georges Russel χθες «ακούμπησαν» τα μονοθέσιά τους και έκαναν κάποιες μικρές ζημιές. Σήμερα o Hamilton ξεκινάει από την 4η θέση και ο Russel από την 12η. Αυτή τη φορά δεν τα πήγε καλά ο Alonso και θα ξεκινήσει από την 8η θέση.

Οι χρόνοι που έκαναν χθες: 

Η πίστα στη Βαρκελώνη ( Circuit de Barcelona- Catalunya) είναι από τις αγαπημένες των πιλότων. Το συνολικό μήκος της πίστας είναι 4.657 km  και οι αγωνιζόμενοι θα καλύψουν 307.236 Km σε 66 γύρους.

Τα πέντε κόκκινα φώτα θα σβήσουν στις 16.00 και τότε θα ξεκινήσει η πραγματική μάχη.
Τον αγώνα σήμερα μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από το συνδρομητικό κανάλι του Ant1+ και από το συνδρομητικό κανάλι της F1 TV Pro καθώς επίσης και  από το ελεύθερο κανάλι του Ant1.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης