Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

To 1-2 κατάφερε η Redbull στο τελευταίο κατατακτήριο αγώνα της χρονιάς στην πίστα του Yas Marina. Πρώτος θα ξεκινήσει ο Max Verstappen, με δεύτερο τον Sergio Perez και τρίτο τον Charles Leclerc

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Q1 είδαμε τον Sergio Perez να θέτει τον πήχη στο 1.24.820, στην συνέχεια όμως ο γρηγορότερος Verstappen κατάφερε να περάσει μπροστά με 1.24.754, αφήνοντας πίσω του τον Perez και στην τρίτη θέση τον Sainz. Στο τέλος του Q1 η κίνηση ήταν ένας παράγοντας για πολλούς οδηγούς, με αποτέλεσμα εκτός αγώνα να βρεθούν οι Magnussen, Gasly, Bottas, Albon και Latifi.

Στην αρχή του Q2 οι δύο Mercedes βρέθηκαν μπροστά, δεν κατάφεραν όμως να κρατήσουν τον ρυθμό τους με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά ο Sergio Perez με 1.24.419, ενώ πίσω του βρέθηκαν οι δύο Ferrari με δεύτερο τον Charles Leclerc και τρίτο τον Carlos Sainz. Στο Q3 δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν οι Alonso, Tsunoda, Schumacher και Stroll, Zhou.

Πρωταγωνιστές στο Q3 ήταν οι δύο Red Bull κάνοντας το 1-2 με πρώτο τον Max Verstappen (1.23.824) και δεύτερο τον Sergio Perez. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Charles Leclerc. Αποτέλεσμα που δίνει τόσο το πλεονέκτημα στο Sergio Perez για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα τον οδηγών ενάντια στον Charles Leclerc, όσο και για τις Ferrari για την δεύτερη θέση εναντία στις Mercedes στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς. Τον αγώνα μπορείτε να τα παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ, την Cosmote TV και την F1 TV Pro.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης