Του Περικλή Χαλάτση

Ο 24χρονος Βρετανός πιλότος της Mercedes, George Russell, ξεκινάει σήμερα στο Hungaroring, για πρώτη φορά στην καριέρα του από την 1η θέση του grip. Στον 13ο αγώνα της χρονιάς η Mercedes W13 – τελικά ο αριθμός 13 δεν είναι γρουσούζικος- «έγραψε» την πρώτη της Pole Position για το 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Russell  που έχει άλλα πέντε πόντιουμ σε αγώνες στην F1, ξεκινάει πρώτος έχοντας πίσω του στη 2η θέση τον Ισπανό Carlos Sainz και στην 3η θέση τον Μονεγάσκο Charles Leclerc. Οι δύο πιλότοι της Ferrari θα προσπαθήσουν να κάνουν μια γρήγορη εκκίνηση. Ο Sainz θα επιχειρήσει να κάνει προσπέραση πριν την 1η δεξιά στροφή αλλά δεν θα είναι και τόσο εύκολο.

Το «αφεντικό» της Mercedes, ο Toto Wolff , δεν είναι χθεσινός. Θα επιλέξει τη γόμα που θα ξεκινήσει τον μονοθέσιο της ομάδας του που βρίσκεται στην 1η θέση και θα δώσει λίγο πριν την εκκίνηση τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα δεν έχει ο Hamilton αλλά ο Russell.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τον καιρό. Το πρωί έβρεξε στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας . Η πίστα -βρίσκεται 30 χλμ από το κέντρο της Βουδαπέστης – δεν ήταν και ότι καλύτερο. Όμως από τις δύο το μεσημέρι η βροχή σταμάτησε και όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε αγώνα με στεγνή πίστα.
Πίσω από τον Russel βρίσκεται ο C Sainz  και στην 3η θέση είναι ο Leclerc . Τέταρτος ξεκινάει ο Norris με την McLaren.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύσκολα τουλάχιστον για τους πρώτους γύρους θα είναι για τον Max Verstappen που ξεκινάει από την 10η θέση.
Η βαθμολογία των οδηγών:  

Ο αγώνας ξεκινάει σε μία ώρα (16.00 ώρα Ελλάδος) και αναμένεται να τελειώσει στις 18.00. Οι πιλότοι θα κάνουν 70 γύρους και θα καλύψουν 306.63 χλμ. 

Τον αγώνα στο Hungaroring θα μεταδώσουν η ΕΡΤ2, η Cosmote TV Sport 5 και το F1 TV Pro.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης