Του Περικλή Χαλάτση

H Ford ξεκίνησε εκπληκτικά στο Ράλλυ Μεξικό και ο O.Tanak κέρδισε και τις δύο υπερειδικές που έγιναν χθες το βράδυ. Όμως σήμερα το πρωί (το Μεξικό είναι 8 ώρες πίσω από την Ελλάδα) ,στην 3η ειδική του αγώνα και πρώτη με το φως της ημέρας φαίνεται ότι κάποιος έκανε «βουντού» στα Puma. Στην ειδική El Chocolate 1, μήκους 31.45 χλμ, εγκατέλειψαν και τα τρία εργοστασιακά Puma Rally1. Όπως καταλαβαίνετε η Ford M-Sport έζησε ένα δράμα .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχή του κακού ξεκίνησε στο 15.8 χλμ. Ο Εσθονός  O.Tanak πατούσε το γκάζι αλλά το αυτοκίνητο επιβράδυνε. Το Turbo παρέδωσε το πνεύμα του. Το πλήρωμα του Puma συνέχισε και στην 4η ειδική διαδρομή χωρίς να δουλεύει το turbo ,για να καταφέρει να φτάσει στο service park με την ελπίδα οι μηχανικοί της Ford M-Sport  να αντικαταστήσουν το turbo.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ενώ είχε σημάνει στο στρατηγείο της Ford M-Sport γενικός συναγερμός για το πρόβλημα στο αυτοκίνητο του O.Tanak έρχεται και το δεύτερο χτύπημα.

 

Στο 19,6 χλμ. της ίδιας ειδικής διαδρομής ο Loubet έχει έξοδο. Χτυπάει σε ένα βράχο και καταστρέφει το σύστημα διεύθυνσης.

Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας δεν προλαβαίνει να συνέλθει από το σοκ και το κακό τριτώνει. Ο Ιορδάνης Σερδερίδης εγκαταλείπει και αυτός με μηχανικό πρόβλημα.

Η τριπλή ατυχία της Ford φέρνει μεγάλη ανατροπή στον αγώνα και επικεφαλής στο ράλλυ Μεξικό βρίσκεται ο ταχύτατος οδηγός της Hyundai  E.Lappi.Η αυριανή συνέχεια θα έχει εξελίξεις.

Μετά την εγκατάλειψη των τριών Puma μέχρι και την 6η ειδική διαδρομή η κατάταξη στα δέκα πρώτα πληρώματα είναι οι εξής:

Η σημερινή ημέρα δεν τέλειωσε. Απομένουν άλλες τέσσερις ειδικές διαδρομές και φυσικά άλλες δύο ημέρες αγώνα.

S.OgierΟι ώρες που η τηλεόραση της Cosmote θα μεταδίδει μαγνητοσκοπημένες τις ειδικές διαδρομές είναι:
Σάββατο 18 Μαρτίου (Cosmote Sport5HD)
SS11 Ibarilla 1 : 16:10
SS12 El Mosquito 1 : 17:00
SS13 Derramadero 1 : 18:00

Κυριακή 19 Μαρτίου (Cosmote Sport5HD)
SS20 Las Dunas Superspecial : 16:05
SS21 Otates : 17:15
SS22 San Diego: 18:20
SS23 El Brinco Wolf Power Stage: 20:00

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης