Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σχεδίαση, τεχνολογία, άνεση, επιδόσεις και οδηγοκεντρικός χαρακτήρας είναι όλα χαρακτηριστικά που συναντώνται στην ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E. Ένα SUV που παραμένει και ξεχωρίζει ως γνήσια Mustang διαθέτοντας πολλά από τα γνωστά στοιχεία ταυτότητας της οικογένειας Mustang, και μαζί με αυτονομία που αγγίζει τα 600χλμ. είναι σε θέση να λύσει τα χέρια τόσο εταιριών, όσο και ιδιωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ford προσφέρει λοιπόν, ένα από τα καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στον κόσμο, σε νέα πακέτα Leasing τα οποία παρέχουν ελάχιστη δαπάνη κεφαλαίου, σταθερό μίσθωμα αλλά και μεγάλη περίοδο αποπληρωμής. Ας γνωρίσουμε τόσο το αυτοκίνητο, όσο και τα νέα προγράμματα της Ford, που είναι διαθέσιμα για περιορισμένο αριθμό ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων.

Η σχεδίαση που ξεχωρίζει για ένα SUV που τα έχει όλα
Η ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E διαθέτει μακρύ και δυναμικό καπό, η σχεδίαση των ώμων του αμαξώματος είναι μοναδική, οι επιθετικοί εμπρόσθιοι προβολείς είναι ξεχωριστοί και, το σήμα κατατεθέν, τα πίσω φώτα με τα τρία ανεξάρτητα στοιχεία δίνουν το παρών. «Πατώντας» στη νέα πλατφόρμα που είναι ειδικά φτιαγμένη για ηλεκτρικά οχήματα, από τη μία μεγιστοποιεί το χώρο για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, από την άλλη καταφέρνει να ενσαρκώσει άριστα το σπορ πνεύμα της Mustang.

Με εσωτερικό που τα κάνει όλα πιο εύκολα
Άκρως hi-tech, διαθέτει έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 10.2 ιντσών, την ώρα που στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μία κάθετη οθόνη αφής 15.5 ιντσών, από την οποία οδηγός και συνοδηγός μπορούν να εξατομικεύσουν κάθε λειτουργία του αυτοκινήτου μέσω του συστήματος infotainment SYNC4A. Μία άνετη καμπίνα που φωτίζεται και με φυσικό τρόπο από την γυάλινη πανοραμική οροφή, την ώρα που το τεχνολογικό αποτύπωμα είναι έκδηλο σε κάθε λειτουργία του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με κινητήρες για κάθε απαίτηση
Η Ford Mustang Mach-E είναι αμιγώς ηλεκτρική και διαθέτει εκδόσεις για όλες τις ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα προσφέρεται σε πισωκίνητες (RWD) και τετρακίνητες εκδόσεις (AWD), με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες. H πρώτη από αυτές εφοδιάζεται με μπαταρία 75,7 kWh και η δεύτερη με αντίστοιχη 98,8 kWh. H έκδοση της Mustang Mach-E με κίνηση στους πίσω τροχούς και την standard range μπαταρία αποδίδει ισχύ 269 ίππων και μέγιστη ροπή 430 Nm, με την αντίστοιχη εκδοχή του μοντέλου με την extendedrange μπαταρία να αποδίδει 294 ίππους. Οι τετρακίνητες εκδόσεις της νέας Mustang Mach-E αποδίδουν 269 και 351 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να διαμορφώνεται και στις δυο περιπτώσεις στα 580 Nm. Στην κορυφή των εκδόσεων βρίσκεται η τετρακίνητη έκδοση GTμε 487 ίππους και 860 Nm ροπής.

Highlight αυτών που προσφέρει η Mustang Mach-E είναι η δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ. 
Με τη λειτουργία OnePedal Drive ενεργοποιημένη, η επιτάχυνση και η επιβράδυνση ελέγχονται πιέζοντας ή αφήνοντας το πεντάλ του γκαζιού αντίστοιχα. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση το πεντάλ του φρένου παραμένει ενεργό για περιπτώσεις όπου απαιτείται μεγαλύτερη ισχύ πέδησης. Το πλεονέκτημα της τεχνολογίας αυτής είναι ότι κάνει την οδήγηση περισσότερο ξεκούραστη καθώς ο οδηγός δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί συχνά το φρένο, ανατροφοδοτώντας κατά την οδήγηση συνεχώς την μπαταρία με ενέργεια.

Φορτίζει εύκολα και παντού
Υπάρχουν διάφορες επιλογές φόρτισης. Για φόρτιση στο σπίτι, μπορείς απλώς να συνδέσεις την Mustang Mach-E στην κανονική παροχή ρεύματος. Εναλλακτικά, το προαιρετικό Ford Wallbox προσφέρει ταχύτερη φόρτιση στο σπίτι, για πλήρη φόρτιση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή FordPass για smartphone για να διαχειριστείς τα προγράμματα φόρτισης στο σπίτι.  Το FordPass μπορεί επίσης να εντοπίσει  δημόσια σημεία φόρτισης κατά μήκος της προγραμματισμένης διαδρομής , τα οποία μπορείς να στείλεις στο σύστημα πλοήγησής σου. Επιπλέον παρέχεται πρόσβαση στο FordPass Charging Network, με περισσότερα από 155.000 δημόσια σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη καθώς και στο δίκτυο φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) υψηλής ταχύτητας IONITY, με πολλά σημεία φόρτισης σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές τοποθεσίες.

Η ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E είναι οδηγοκεντρική και ταυτόχρονα απαλλάσσει τον οδηγό από το άγχος της φόρτισης, καθώς παρέχει αυτονομία μέχρι και 600χλμ σε μικτό κύκλο, χάρη και στην εξαιρετική επίδοση της ανάκτησης ενέργειας.

Η Ford Mustang Mach-E είναι διαθέσιμη σε επιχειρήσεις με μηνιαίο μίσθωμα Ford Lease 529 ευρώ και σε ιδιώτες με ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο 2,99% (πλέον εισφοράς 0,6%). Οι υπηρεσίες του Ford Lease δεν σταματούν εκεί καθώς σέρβις, επέκταση εγγύησης, επισκευές λόγω φθοράς και οδική βοήθεια για 8 χρόνια /160.000 χλμ (ό,τι επέλθει πρώτο) βρίσκονται μέσα στο πακέτο.

Πάτησε ΕΔΩ και δείτε τώρα την διαθεσιμότητα για την Ford Munstang Mach-E και κάντε την δική σας με δύο κλικ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης