Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep, το Avenger, φαίνεται ότι θα έχει μια λαμπρή πορεία. Μέσα στις 30 πρώτες ημέρες οι προ παραγγελίες σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Βέλγιο έφθασαν τις 10.000.
Η υποδοχή του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου στην ιστορία της θρυλικής Αμερικανικής μάρκας ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγοραστές πριν ακόμη το οδηγήσουν ή το δουν στις εκθέσεις έσπευσαν να κάνουν τις παραγγελίες. Βέβαια γνωρίζουν ότι το Jeep Avenger έχει επιλεγεί στην τελική 7αδα του θεσμού Car Of The Year 2023 και γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που θα έχει ένα λαμπρό μέλλον.

Σύμφωνα με το εργοστάσιο, οι πρώτες παραδόσεις του Jeep Avenger θα ξεκινήσουν το  2ο τρίμηνο του 2023. Στη συνέχεια οι παραγγελίες του μοντέλου θα ενεργοποιηθούν και στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης.  

Ο στόχος της Jeep είναι μέχρι το 2030 οι πωλήσεις της στην Ευρώπη να αποτελούνται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και το Avenger αποτελεί σημείο κλειδί για την επίτευξη του στόχου της Jeep.   Μετά τις αγορές της Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας και Βελγίου, θα ξεκινήσουν οι παραγγελίες και στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας δούμε όμως μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Avenger
Ας ξεκινήσουμε από το όνομα. Η υπογραφή της Jeep σημαίνει αυτοκίνητο με δυναμικό και νεανικό χαρακτήρα. Για την τεχνολογία όλοι γνωρίζουν ότι η εταιρία διατηρεί στο ακέραιο το αυθεντικό DNA της μάρκας. Το Avenger είναι 100% ηλεκτρικό.  

Εφοδιασμένο με ένα νέο σύνολο μπαταριών-ηλεκτροκινητήρα, το Avenger προσφέρει αυτονομία 400χλμ. σε μικτές συνθήκες και 550χλμ. σε κίνηση σε αστικό περιβάλλον. 
Παρά τις συμπαγείς του διαστάσεις, προσφέρει άπλετους χώρους για τέσσερις επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών είναι 380 λίτρα.  

Οι υποψήφιοι αγοραστές που έσπευσαν να δώσουν προ παραγγελία θεωρούν ότι το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται και με το παραπάνω στα αυστηρά κριτήρια του θεσμού Car Of The Year 2023.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης