Οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου ενώνουν τις φωνές και τις προσευχές τους προς τον Ύψιστο για να ξεπεραστεί η παγκόσμια κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού, για την προστασία όλου του κόσμου και για την ανάρρωση όλων όσοι έχουν νοσήσει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διαλόγου ανάμεσα στους Θρησκευτικούς Ηγέτες της Κύπρου (RTCYPP), «σε αυτή την άνευ προηγουμένου περίοδο, οι Θρησκευτικοί Ηγέτες της Κύπρου καλούν όλους να προσεύχονται θερμά, να δρουν με συμπόνοια και να παραμένουν αλληλέγγυοι με όλους και ιδιαίτερα με τους ευάλωτους μεταξύ μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θρησκευτικοί ηγέτες προσθέτουν ότι ζητούνται ιδιαίτερες προσευχές, ιδιαίτερα για όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό και για όλους όσοι φροντίζουν τους ασθενείς, έτσι ώστε ο Θεός να τους δωρίσει τη χάρη της θεραπείας Του.

Ειδικότερα, καλούν για προσευχές για τους ασθενείς, τα θύματα που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό και την τόνωση όλων των γιατρών, των νοσοκόμων, του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού και τους φροντιστές, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά για να αντιμετώπιση τις συνέπειες του ιού.

«Καλούν όλους τους υπόλοιπους ηγέτες θρησκειών στην Κύπρο και όλους τους πιστούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους εν προσευχή και δράση για κοινή αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας» αναφέρουν και ζητούν από όλες τις θρησκευτικές κοινότητες να τηρούν τις συμβουλές και οδηγίες που εκδίδουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι κρατικές αρχές υγείας, να συμπεριφέρονται υπεύθυνα και να παραμένουν αισιόδοξοι χωρίς να υποκύπτουν στον φόβο και στον πανικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιοι καλούν όλους να ενημερώνονται ορθά και να αντιμετωπίσουν την κρίση με πίστη, επιφυλακή, σοφία και συλλογική ευθύνη και καταλήγουν: «Οι Θρησκευτικοί Ηγέτες της Κύπρου διαβεβαιώνουν όλους ότι θα συνεχίσουν να προσεύχονται για ενίσχυση της πίστης στον Θεό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης