Θα υπάρξουν και άλλες καταχωρήσεις στη λίστα κυρώσεων, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι δεν αναφέρεται σε υπηκόους της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν αποκλείει να υπάρχουν και οντότητες, νομικά ή φυσικά πρόσωπα, που βρίσκονται εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο αγώνα futsal, στο πλαίσιο του Telethon 2023, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς εάν η Κυπριακή Δημοκρατία έλαβε στοιχεία για το θέμα των κυρώσεων από τις ΗΠΑ και το ΗΒ, απάντησε πως «μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει τα οποιαδήποτε στοιχεία, αλλά μπορώ να σας πω ότι, ναι, αναμένουμε από στιγμή σε στιγμή, έχουμε ενημερωθεί ότι θα μας δοθούν στοιχεία. Θα μας δοθούν σταδιακά, δεν θα μας δοθούν σε μία φάση, γιατί και από πλευράς των ΗΠΑ και των βρετανικών Αρχών εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες, πολλές Αρχές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκείνο που θέλω να επαναλάβω είναι ότι εμείς, από τη δική μας πλευρά, πράττουμε ό,τι είναι δυνατό, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται να γίνει, έτσι ώστε η χώρας μας, σε καμία απολύτως περίπτωση, να μη θεωρείται ότι είναι μια χώρα η οποία παραβιάζει κυρώσεις, δεν εφαρμόζει κυρώσεις και ούτω καθεξής. Είναι η ευκαιρία μας, σε εισαγωγικά και χωρίς εισαγωγικά, για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα, να καθαρίσει μια και καλή το όνομα της χώρας μας. Γίνεται μια προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι αυτές τις μέρες που ξεκίνησε. Διαχρονικά έγιναν προσπάθειες και αυτές οι προσπάθειες έφεραν αποτέλεσμα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Αυτό το αποτέλεσμα, ο στόχος μας είναι να το βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο σε σχέση πάντα και με την εντύπωση που υπάρχει για τη χώρα μας, αλλά και για την πραγματικότητα, το τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτούς τους τομείς. Και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να θεωρεί ότι μπορεί να παραβιάζει, δημιουργώντας πρόβλημα την ίδια στιγμή και στο όνομα της χώρας μας, να συνεχίζει με αυτού του είδους της συμπεριφορές. Από εκεί και πέρα, θα δούμε τα στοιχεία, οι αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να τα μελετήσουν, να τα αξιολογήσουν και θα είμαστε εδώ να μιλήσουμε και πάλι».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει πληροφόρηση για νέα λίστα ή προσθήκη και άλλων προσώπων, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε: «Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι θα υπάρξουν και άλλες καταχωρήσεις, χωρίς να μιλώ για υπηκόους της Κυπριακής Δημοκρατίας, γενικότερα, χωρίς να αποκλείω να υπάρχουν και οντότητες ή νομικά ή φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εμάς εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι οι οποιεσδήποτε πληροφορίες να μας δοθούν το συντομότερο και επαναλαμβάνω πως θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατό. Δεν θα επιτρέψουμε να αλλοιωθεί αρνητικά το όνομα που υπάρχει για τη χώρα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης