Ευχαριστίες προς την Ελλάδα για την πλήρη συμπαράσταση που παρέχει στον αγώνα της Κύπρου εξέφρασε ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, παρουσία του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, στο τέλος της στρατιωτικής παρέλασης, επί τη ευκαιρία των 50 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Ο ελληνικός λαός και όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, αφότου έφυγε το μίασμα της χούντας από τις πλάτες του ελληνικού λαού, έχουν σταθεί αλληλέγγυες στο πλευρό της Κύπρου, με μεγάλη και απόλυτη συνέπεια» υπογράμμισε ο Κύπριος πρόεδρος.

Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του, που, όπως τόνισε, «στηρίζουν απόλυτα την πολιτική της ελληνοκυπριακής πλευράς και τις προτάσεις που έχει καταθέσει για προώθηση της διαδικασίας των συνομιλιών για την εξεύρεση λύσης, καθώς και την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι είναι πεποίθησή του ότι όλοι μας με ένα στόμα και με μία φωνή πρέπει να καταδικάζουμε αυτούς οι οποίοι κατέστρεψαν την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Εύχομαι και ελπίζω το συντομότερο δυνατό, οι συνομιλίες να φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και να λυθεί το Κυπριακό, να επανενωθεί ο τόπος μας, να φύγουν τα τουρκικά και όλα τα ξένα στρατεύματα από την Κύπρο και να τερματιστεί ο εποικισμός» είπε ο Κύπριος πρόεδρος.

Και τότε, επεσήμανε, «Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να γιορτάζουμε μαζί επετείους του κοινού μας αποκτήματος, της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία θα μετεξελιχθεί από ενιαίο κράτος σε διζωνικό, δικοινοτικό, ομοσπονδιακό κράτος, με βάση τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης