Στο 19% εκτιμάται ότι θα ανέλθει η ανεργία στην Κύπρο το 2014, παρουσιάζοντας πάντως επιβράδυνση ως προς το ποσοστό αύξησής της, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το κυπριακό Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως προβλέπει το ΥΠΟΙΚ της χώρας, εφέτος υπάρχουν περιθώρια καλύτερων επιδόσεων για την αγορά εργασίας, τα οποία συνδέονται με το αίσθημα εμπιστοσύνης στην οικονομία και τη μικρότερη αβεβαιότητα όσον αφορά στον τραπεζικό τομέα.

Με βάση τις αναθεωρημένες προβλέψεις της τρόικας, η απασχόληση στην Κύπρο αναμενόταν να συρρικνωθεί κατά 4,4% το 2014. Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος της ανεργίας το 2013 έφθασε το 16% του συνολικού εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, όταν στη δεύτερη αξιολόγηση της τρόικας υπολογιζόταν στο 16,7%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης