9η Αστροβραδιά Σαλαμίνας: Παρατηρώντας από την παραλία τη Σελήνη, τον Δία και τον Κρόνο!

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019, 15:26
9η Αστροβραδιά Σαλαμίνας: Παρατηρώντας από την παραλία τη Σελήνη, τον Δία και τον Κρόνο!

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Η 9η Αστροβραδιά Σαλαμίνας πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 13 Ιουλίου, στο Λιμανάκι της Κύριζας, μια εκδήλωση αφιερωμένη στα 50 Χρόνια από την Κατάκτηση της Σελήνης.  Οι αστρονόμοι έστησαν στον γραφικό χώρο της παραλίας τηλεσκόπια τελευταίας τεχνολογίας και το κοινό είχε την ευκαιρία να παρατηρήσει από… όσο πιο κοντά γίνεται, τη Σελήνη, τον Δία, τον Κρόνο και άλλα Ουράνια Σώματα.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ο Κώστας Ραπατζίκος, πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του παραρτήματος Σαλαμίνας μίλησε για την εκδήλωση στον φακό του zougla.gr.

 

 

 

Επίτιμος καλεσμένος και ομιλητής ήταν ο επιφανής Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του ΕΚΠΑ κος Ξενοφών Μουσάς ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Συνεισφορά της Σελήνης στον Πολιτισμό, ο οποίος και καταχειροκροτήθηκε από το πολυπληθές κοινό, ενώ απάντησε και σε πολλές ερωτήσεις επιστημονικού περιεχομένου.

 

Ο Ξενοφών Μουσσάς μας ενημέρωσε πως στις 15 Αυγούστου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα είναι ανοιχτό το βράδυ για το κοινό για την παρατήρηση της Σελήνης και στην αίθουσα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων θα παρουσιάσει ο ίδιος τη σχέση της σπουδαίας αυτής ανακάλυψης με τη Σελήνη! Ο ίδιος μας έδωσε μια «γεύση» της παρουσίασης που θα πραγματοποιήσει!

Δείτε το βίντεο:

 

 

Η εκπαιδευτικός Ράνια Λάμπου, ενεργό μέλος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, έχει βραβευθεί διεθνώς για την προσφορά της στην εκπαίδευση με τη μέθοδο STEM (είναι επίσημα μια από τις 50 καλύτερες εκπαιδευτικές του κόσμου σε αυτόν τον τομέα!) και μίλησε στο zougla.gr για το πώς οι φυσικές επιστήμες και η αστρονομία μπορούν να γίνουν πιο ελκυστικά μαθήματα για τα παιδιά!

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019, 15:26