Η πολυαναμενόμενη εκτόξευση του Starship έλαβε χώρα σήμερα, Πέμπτη 20 Απριλίου, στο Τέξας, αλλά η φιλόδοξη αποστολή της SpaceX δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς ο πύραυλος εξερράγη λίγο μετά από την έναρξη του ταξιδιού του.

Το Starship της SpaceX, ο ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ, εξερράγη κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης του. Έχει σχεδιαστεί για να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη και τον Άρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιγάντιος πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Starbase, το ιδιωτικό διαστημοδρόμιο της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας, ενώ η κάψουλα Starship είχε προγραμματιστεί να αποχωριστεί από τον προωθητικό πύραυλο πρώτου σταδίου τρία λεπτά μετά την πτήση, αλλά ο διαχωρισμός δεν έγινε και ο πύραυλος ανατινάχτηκε.

«Λες και δεν ήταν ήδη αρκετά συναρπαστική η δοκιμαστική πτήση, το Starship παρουσίασε μια γρήγορη απρογραμμάτιστη αποσυναρμολόγηση πριν από τον διαχωρισμό», έγραψε η SpaceX στο Twitter.

Η έκρηξη αυτή δεν συνιστά μια αποτυχία για την εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ, καθώς το γεγονός ότι ο πύραυλος αυτός κατάφερε να εκτοξευθεί συνιστά ήδη μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο Μασκ συνεχάρη τις ομάδες της εταιρείας του μετά την εκτόξευση και υποσχέθηκε μια νέα δοκιμή «σε λίγους μήνες». «Συγχαρητήρια στις ομάδες της SpaceX για αυτή την υπέροχη πρώτη δοκιμαστική πτήση», έγραψε στο Twitter. «Μάθαμε πολλά για την προσεχή δοκιμή εκτόξευσης (που θα γίνει) σε λίγους μήνες».

Η στιγμή της απογείωσης:

Η απόπειρα μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του YouTube (η έκρηξη σημειώθηκε στο 49ο λεπτό):

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης