«Φρένο» στον καρκίνο των νεφρών φαίνεται ότι βάζει μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες όπως προκύπτει από μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition.

Συγκεκριμένα, τα άτομα που κατανάλωναν καθημερινά 17 γραμμ. φυτικών ινών ανά 1.000 θερμίδες είχαν 19% μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου των νεφρών συγκριτικά με αυτούς που κατανάλωναν λιγότερα.

Ο λόγος μπορεί να είναι η απομάκρυνση των καρκινογόνων τοξινών από τα νεφρά, λόγω της ιδιότητας των φυτικών ινών να τις δεσμεύουν και να τις αποβάλλουν μέσω της πεπτικής οδού. Φυσικά σημαντική προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία των νεφρών είναι η κατανάλωση άφθονου νερού.

Οι φυτικές ίνες θα βοηθήσουν
– να χάσεις πιο εύκολα κιλά αφού θα χορταίνεις πιο εύκολα
– στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου σου
– παίζουν καταλυτικό ρόλο στη βραδύτερη απορρόφηση της γλυκόζης στο αίμα. Έτσι δεν αυξάνεται πολύ το σάκχαρό σου και…

Για να δεις τα οφέλη και ποια τρόφιμα περιέχουν φυτικές ίνες πάτησε εδώ…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης