Συγκλονισμένος από όσα βίωσε τις στιγμές του δύσκολου καθήκοντος του,  και συνάμα σοκαρισμένος από τις αποτρόπαιες εικόνες που αντίκρισε, παραμένει ο ιατροδικαστής Καβάλας, Νίκος Κιφινίδης. Ο άνθρωπος που πραγματοποίησε τις νεκροψίες στις δύο σορούς της 31χρονης γυναίκας  και του 11 μηνών μωρού της, τους οποίους  πυροβόλησε εν ψυχρώ πισώπλατα και σκότωσε ακαριαία, ο 56χρονος κτηνοτρόφος στη Λεκάνη Καβάλας.

«Σαράντα χρόνια ιατροδικαστής, σπάνια είδα να σκοτώνουν εν ψυχρώ 11 μηνών μωρό», ήταν μερικά από τα λόγια του έμπειρου ιατροδικαστή, λόγια που πραγματικά συγκλονίζουν και αποτυπώνουν τον ανθρώπινο πόνο που ο ίδιος ένιωσε, βλέποντας το βληθέν σώμα του βρέφους. Οι συνταρακτικές εικόνες που αντίκρυσε και δεν φεύγουν από τη μνήμη του, πιστοποιούν την πρωτοφανή αγριότητα του στυγερού εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Κιφινίδης, το μωρό αλλά και η γυναίκα πυροβολήθηκαν πισώπλατα και ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος.

«Το παιδί έχει πύλη εισόδου στην αριστερά ωμοπλατιαία χώρα και πύλη εξόδου δεξιά κάτω κοιλιακή χώρα. Αυτά προκάλεσαν ρήξη πνευμόνων και ήπατος του παιδιού», ανέφερε, για να προσθέσει ακολούθως, ότι το μωρό πυροβολήθηκε με μικρά σκάγια, για πουλιά, ενώ στη γυναίκα, ο φονιάς και μετέπειτα αυτόχειρας, χρησιμοποίησε χοντρά σκάγια για αγριογούρουνα.

Αναφορικά με την απόσταση από την οποία η 31χρονη γυναίκα  και το παιδί της δέχτηκαν τους πυροβολισμούς, ο ιατροδικαστής ανέφερε πως ήταν αρκετά κοντινή, υπολογίζοντας τη περίπου στα δύο με τρία μέτρα. Ακολούθως αναφέρθηκε στον δολοφόνο και στη συνέχεια αυτόχειρα, λέγοντας για τον τρόπο που αυτοκτόνησε. «Έκανε δύο προσπάθειες, την πρώτη προσπάθησε να πυροβολήσει στο στήθος αλλά μάλλον σκέφτηκε την καρδιά μία και έξω αλλά το όπλο πιθανόν γλίστρησε. Ακολούθως βλήθηκε στο κεφάλι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κηδεία του 56χρονου πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο χωρίς να παρευρεθεί κανένας συγγενής του, ούτε καν ο πατέρας του, που εξ’ αρχής είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν επρόκειτο να το κάνει. Όσο για την 31χρονη γυναίκα και το παιδί της, ήδη «ταξιδεύουν» για τη Γερμανία, όπου και θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα αύριο Δευτέρα, η τελετή της κηδείας και η ταφή τους, σύμφωνα με την επιθυμία της μητέρας και γιαγιάς τους, που διαμένει μόνιμα στη χώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης