Αποφασισμένη να δώσει απαντήσεις σε κάθε «θολό» σημείο που συνδέεται με την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, είναι  η 18η Τακτική Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που χειρίζεται τη δικογραφία, εξετάζοντας συνεχώς νέους μάρτυρες για να καταθέσουν.

Περίπου δύο εβδομάδες μετά την υποβολή της ιατροδικαστικής έκθεσης που συνέταξε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, στην Ασφάλεια, η ανακρίτρια τον κάλεσε να δώσει διευκρινήσεις γύρω από το πόρισμά του. Η κατάθεση του  ιατροδικαστή, αν και θεωρείται τυπική, θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις της ανακρίτριας, αν δηλαδή θα πρέπει να διατάξει την εκταφή της σορού του παιδιού. Και αυτό γιατί, ο κ. Μπουζιάνης έχει ταχθεί υπέρ της εκταφής προκειμένου να εξαχθούν σημαντικά στοιχεία για όσα προηγήθηκαν του θανάτου του κοριτσιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε την 1η Φεβρουαρίου του 2022,  η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή, εξαιτίας «θανατηφόρου δηλητηρίασης από την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη», ενώ τονίζεται ότι «σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου». Στο πόρισμα του, που μελετά η δικαστική λειτουργός, ο κ. Μπουζιάνης αναφέρει πως αν γίνει εκταφή της σορού, από την λήψη τριχών θα είναι εφικτός ο εντοπισμός τοξικών ουσιών σε χρόνο πολύ προγενέστερο του θανάτου της 9χρονης, κάτι που ενδεχομένως να εξηγήσει και τα αίτια της ανακοπής που υπέστη η Τζωρτζίνα, την Άνοιξη του 2021, ένα χρόνο πριν το θάνατο της.  Αν δηλαδή το επεισόδιο που είχε υποστεί το κοριτσάκι προκλήθηκε σκόπιμα, οπότε το περιστατικό λαμβάνει ποινικό προσδιορισμό ως απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μέχρι σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν στο ανακριτικό γραφείο, περισσότεροι από 40μάρτυρες, στην πλειοψηφία τους,  γιατροί και νοσηλευτές.

Με ενδιαφέρον αναμένονται επίσης τα πορίσματα των ειδικών για τους θανάτους των άλλων παιδιών της οικογένειας, της μικρής Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται υπό την εποπτεία των εισαγγελέων Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης