Την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού, η οποία έγινε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, ανέλαβε την Παρασκευή, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα «Αναρχικές/οι».


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πολιτισμός από τις απαρχές του, από τη δόμηση της πρώτης κοινωνίας μέχρι τη σύγχρονη αστική μορφοποίηση της αποτελεί ένα μέσο συντήρησης και αναπαραγωγής εξουσιαστικών σχέσεων σύμφωνα με την κυρίαρχη νόρμα.Σχέσεις που εξυπηρετούν τις εξουσιαστικές ανάγκες της κυριαρχίας για την επιβολή του κοινωνικού ελέγχου και τη διατήρηση της ομαλής ροής της μίζερης πραγματικότητας.Η θρησκεία αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα στην παγίωση αυτής της κατάστασης.

Συνδεδεμένη με τον εκάστοτε εξουσιαστικό φορέα συνεισφέρει σημαντικά στην καθυπόταξη του κοινωνικού συνόλου.Δομούνται τα δίπολα καλού-κακού , σωστού-λάθους, ηθικού-ανήθικου και παράλληλα τοποθετείται σε ρόλο κριτή-τιμωρού κάποια “ανώτερη” δύναμη που ελέγχει και περιορίζει την αυτοδιάθεση του ατόμου.Στη σύγχρονη “ελληνική” πραγματικότητα η ορθόδοξη εκκλησία μετουσιώνει τη θρησκεία εδραιώνοντας την εξουσία της σε μια άρρηκτη σχέση με το κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ξημερώματα της  Τετάρτης 6/2 τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο της εκκλησίας των 12 αποστόλων στην Ολύμπου στην Θεσσαλονίκη.

Επιλέξαμε  να επιτεθούμε σε μια δομή του κατασταλτικού θεσμού, σε μια επιχείρηση παραγωγής “θεικού” πλούτου (με τις ευλογίες πάντα του καπιταλιστικού συστήματος).

Απο τους πατέρες της με τα πολυτελή αυτοκίνητα μέχρι τις εκκλησίες-χρυσά παλάτια της , φανερώνεται τυο μεγάλο κομμάτι του πλούτου που έχει στη διάθεση της,επιδιώκοντας όμως παράλληλα να διατηρήσει το λιτό προσωπείο της.

Επιλέξαμε το συγκεκριμένο στόχο γιατί μας αηδιάζουν τα άτομα που πλαισιώνουν τον θεσμό αυτο, η μισαλλόδοξη ρητορική τους και τα σάπια ιδεώδη που αναπαράγουν κοινωνική ηθική. Η ηθική εν γένη που η θρησκεία δημιούργησε αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα του τρίπτυχου ησυχία-τάξη-ασφάλεια.

Εδω να αναφέροθμε πως η ευθύνη του κοινωνικού συνόλου έπαιξε και συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της κοινωνικής ηθικής.Χωρίς αυτό να την αποδέχεται και να την αναπαράγει εκ νέου, η ηθική δεν θα είχε εδραιωθεί ως το σύστημα συμπεριφορών και κανόνων που όλοι οφείλουν να ακολουθούν.

Επιλέξαμε αυτόν τον στόχο καθώς η εκκλησία και οι ακόλουθοι της εκδηλώνουν με κάθε ευκαιρία ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις, καταδικάζοντας οτιδήποτε διαφορετικό,οτιδήποτε αποκλίνει από τα πρότυπα της κανονικότητας ,πρότυπα που οι ίδιοι έχουν διαμορφώσει.Άτομα με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις , εμφάνιση,τρόπο ζωής αποτελούν παραδείγματα “αποστατών”απο τον “σωστό μονοπάτι”αυτό της τυφλής υπακοής στα πλαίσια της κοινωνικής νόρμας.

Επιλέξαμε αυτον τον στόχο καθώς η εκκλησία ως ένας τέτοιος κρατικός θεσμός δεν θα μπορούσε να απουσιάζει απο το “πολιτικό γίγνεσθαι” της επικαιρότητας.Ο πατριωτισμός και ο εθνικισμός αποτελούν ιδεολογήματα που κινούνται παράλληλα με τα σύγχρονα εκκλησιαστικά προτάγματα.Συνεχώς υποκινεί και στηρίζει εθνικιστικούς συρφετούς με πρόσφατα παραδείγματα την επιδίωξη ηρωοποίησης του φασίστα Κατσίφα αλλά και σχετικά με το εθνικιστικό παραλλήρημα σχετικά με το μακεδονικό.

Μέσα από αυτήν τη δράση θέλουμε να συνδέσουμε τον αντισεξιστικό αγώνα στις καθημερινές μας σχέσεις με την αναρχική πρακτική της άμεσης δράσης ενάντια σε στόχους -σύμβολα του διάχυτου σεξισμού.Στόχος μας είναι η εξωτερίκευση αυτού του αγώνα να αποφέρει σκοτεινές συνέπειες στο υπάρχον , παράλληλα με την εσωτερική διαμάχη με τους συντρόφους/συντρόφισσες μας και με τους εαυτούς /εαυτές μας.

Έτσι ώστε η άρνηση των προκαθορισμένων προτύπων να περάσει στην πράξη, στην άμεση επίθεση ενάντια στις δομές και στα άτομα που επιβάλλουν και αναπαράγουν κάθε σύστημα ηθικής.Να κατευθύνουμε την καταστροφική μας επιθυμία τόσο στα φαντάσματα της κυρίαρχης κουλτούρας που κουβαλάμε μέσα μας όσο και στα θεμέλια αυτής της κοινωνίας που έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν να επιβάλουν τις διάφορες μορφές της συστημικής καταπίεσης.

Επιτεθήκαμε σε ένα απο αυτά τα θεμέλια που εκπροσωπεί

-την έμφυλη καταπίεση τυόσο ανάμεσα στα δύο κοινωνικά αποδεκτά φύλα όσο και στα υπόλοιπα που δεν συμπεριλαμβάνονται μέσα σε αυτο το δίπολο.

-την επιβολή της ετεροκανονικότητας στις άλλες σεξουαλικότητες

-την εκμετάλλευση των μη ανθρώπινων ζώων και της φύσης απο το ανθρώπινο είδος μεσα σε πλήρως ανθρωποκεντρικά πλαίσια.

Το εξουσιαστικό σύστημα είναι ένα οργανωμένο σύμπλεγμα σάπιων εξουσιαστικών δυναμικών που βασίζεται σε σταθερά θεμέλια.Η κυριαρχία προστατεύει τη θέση της χρησιμοποιώντας άτομα και θεσμούς που έχει στη διάθεση της.Τίποτα όμως δεν είναι άτρωτο.

Όσο καλά και αν πιστεύουν ππως θωρακίζονται πάντα θα βρίσκουμε τρόπο να τρυπώνουμε και να επιτεθόμαστε στις δομές και τους υπερασπιστές του σάπιου αυτού κόσμου.Κάθε έκφανση του εξουσιαστικού συρφετού που δομει αυτην την κοινωνία αποτελεί στόχος μας.

Ο πολύμορφος αναρχικός αγώνας πραγματώνεται στο εδώ και στο τώρα ,με τις μικροφωνικές ,τα σπρέι ,τις πορείες ,τις αντιφασιστικες περιπολίες ,τα ανοιγμένα κεφάλια σεξιστών,τα καμένα γουναράδικα…Το αντάρτικο πόλης με τις δίαφορες επιθετικές ενέργειες απέναντι στους διάφορους εξουσιαστικούς στόχους είναι η έμπρακτη βίαιη αντιπαράθεση με τους μικρούς ή μεγάλου φορείς της κυριαρχίας μέσα στον μητροπολιτικό ιστό.

Οχι όμως μόνο ως απάντηση στους κατασταλτικούς μηχανισμούς αλλά ωσ μέσο της πραγμάτωσης του αναρχικού αγώνα.Μέχρι να καεί συθέμελα ο πολιτισμός κανένας δεν είναι απόλυτα ελεύθερος.

Μέχρι τούτος ο κόσμος να γίνει ερείπια…

ΩΣ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ

ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΩΣ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

αναρχικες/οι”


Πηγή: makthes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης