Επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις πως η φονική φωτιά της 6ης Απριλίου στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη, προκλήθηκε από τσιγάρο.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, από την έκθεση που συνέταξε ανεξάρτητος πραγματογνώμονας αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6 Απριλίου σε θάλαμο της Β’ Πνευμονολογικής / Κλινικής Covid του νοσοκομείου και είχε ως συνέπεια δύο ασθενείς του νοσοκομείου να χάσουν τη ζωή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση, η φωτιά ξεκίνησε όταν κάποιος άναψε φωτιά εντός της πτέρυγας. Μάλιστα οι φλόγες τύλιξαν και τον ίδιο με συνέπεια να βγάλει τα ρούχα που φορούσε και να τα πετάξει σε άλλον ασθενή εντός του θαλάμου.

Ωστόσο, λόγω του οξυγόνου που υπήρχε εντός του θαλάμου, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Ο πνευμονολόγος του νοσοκομείου Σταύρος Τρύφων είχε περιγράψει είχε περιγράψει τις δραματικές στιγμές στις οποίες υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας. 

«Στις 8:50 με φώναξε νοσηλεύτρια ότι ένας άνθρωπος είναι στην πόρτα και φλέγεται! Αμέσως άρπαξα έναν πυροσβεστήρα και έσβησα τη φωτιά που έκαιγε τον άνθρωπο. Συννοσηλευόμενός του είπε ότι άκουσε έναν θόρυβο σαν έκρηξη. Στη συνέχεια είδα δεύτερο άνθρωπο να καίγεται. Πήρα δεύτερο πυροσβεστήρα και τον έσβησα», σημείωσε ο κ. Τρύφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τρύφων σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στις στιγμές χάους που ακολούθησαν στη Β’ Πνευμονολογική αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. «Η τεχνική υπηρεσία έκοψε την παροχή οξυγόνου για να μην έχουμε χειρότερα. Έπεσε και το ρεύμα, και έτσι νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί εγκλωβίστηκαν στα γραφεία τους από τους πυκνούς καπνούς», περιέγραψε ο ίδιος χαρακτηριστικά. Ο 79χρονος που βρέθηκε νεκρός εξαερώθηκε, είπε ο κ. Τρύφων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης