Θύμα της επιδημίας κορωνοϊού και ο εφοπλιστής-εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος κοινοποίησε το γεγονός μέσω του λογαριασμού του στο Facebook. Στην ανάρτησή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρει:

«Ο γνωστός ιός με “επισκέφθηκε” και θεώρησα υποχρέωσή μου να το δημοσιοποιήσω. Νιώθω καλά καθώς λαμβάνω όλα τα απαραίτητα μέτρα και πειθαρχώ στις οδηγίες των γιατρών και το ίδιο συνιστώ στους συμπολίτες μου. Περαστικά σε όλους μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επιχειρηματίας δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες ως προς το πού, πότε και πώς προσβλήθηκε από τον ιό. Έχει γίνει γνωστό πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης τις τελευταίες 20 ημέρες βρισκόταν στη Μεγάλη Βρετανία. Λόγω εύρους δραστηριοτήτων έχει πολλές και καθημερινές επαφές. Είναι η εφοπλιστική του εταιρεία «Capital», o «Ολυμπιακός», η ποδοσφαιρική ομάδα «Nottingham Forest», το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, η εταιρεία «Alter Ego» με τις εφημερίδες και το «Mega». Προφανώς ελέγχονται οι συνεπιβάτες του, καθώς και τα άτομα με τα οποία έχει έλθει σε επαφή στα μέρη όπου κατέλυσε. Την είδηση μετέδωσαν αμέσως και τα ΜΜΕ, ιδιοκτήτης των οποίων είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Είναι προφανές πως ένας μεγάλος αριθμός ατόμων και ομάδες ατόμων ιχνηλατούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Μεγάλη Βρετανία, αφού ανήκουν στον άμεσο κύκλο στενών επαφών του επιχειρηματία και πολύ πιθανόν να έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Προφανώς ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιοι παράγοντες θα ενημερώσουν το κοινό σχετικά με τις λεπτομέρειες της καταγραφής του περιστατικού από τη στιγμή που ο ίδιος ο ασθενής δημοσιοποίησε την προσβολή του από τον κορωνοϊό.

Δείτε την ανάρτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολυμπιακός: Όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα κάνει προληπτικές εξετάσεις για τον κορωνοϊό

Λίγες ώρες μετά τη ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι διαγνώστηκε με κορωνοϊό όλοι οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, προκειμένου να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο από αρμόδιους γιατρούς.

Το εν λόγω μέτρο κρίθηκε απολύτως απαραίτητο από τους ανθρώπους της ομάδας, ενόψει και της αναμέτρησης με τη Γουλβς, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη κεκλεισμένων των θυρών στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, κανένας ποδοσφαιριστής ή εργαζόμενος στο ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα.

Η απάντηση της UEFA στο zougla.gr για τον αγώνα Ολυμπιακός-Γουλβς

Το zougla.gr έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στην UEFA προκειμένου να ενημερωθεί αν ελλοχεύει ο κίνδυνος αναβολής του αγώνα της Πέμπτης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γουλβς μετά την ανακοίνωση του ισχυρού άνδρα των Πειραιωτών, Βαγγέλη Μαρινάκη, ότι διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου στην απάντησή της μας ανέφερε: «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και είμαστε σε επαφή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις εθνικές αρχές σχετικά με τον κορωνοϊό και την εξάπλωσή του» προσθέτοντας ότι:

«Η UEFA παρακολουθεί επίσης τις αποφάσεις των τοπικών αρχών που ενδέχεται να έχουν αντίκτυπο στους αγώνες των διοργανώσεών της».

Εν συνεχεία μάς παρέπεμψε σε ένα λινκ, σχετικά με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τα ματς των διοργανώσεών της που θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, όπως άλλωστε και το Ολυμπιακός-Γουλβς σημειώνοντας ότι:

«Δεν έχουμε περαιτέρω ενημέρωση ή κάποιο σχόλιο για να κάνουμε σχετικά με άλλα επερχόμενα παιχνίδια σε αυτό το στάδιο».

«Telegraph»: «Συζητήσεις της Γουλβς με την UEFA για αναβολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό»

Πάντως, την ίδια ώρα, σύμφωνα με την «Telegraph», οι ιθύνοντες της Γουλβς βρίσκονται σε συζητήσεις με την UEFA για το ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα με τον Ολυμπιακό, μετά την ανακοίνωση του μεγαλομετόχου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, ότι διαγνώσθηκε με κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει το αγγλικό Μέσο, οι άνθρωποι των «λύκων», έχοντας θορυβηθεί από αυτή την εξέλιξη, επικοινώνησαν με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου θέτοντας ζήτημα αναβολής του ματς, που είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη στο -κεκλεισμένων των θυρών- Καραϊσκάκη, για τη φάση των 16 του Europa League.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η όποια απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός των επόμενων 24 ωρών.

Την ίδια ώρα από τον Ολυμπιακό επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει στην ομάδα καμία πληροφόρηση, ούτε από την UEFA ούτε από τη Γουλβς, για ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα και περιμένουν να διεξαχθεί κανονικά η αναμέτρηση την Πέμπτη.

Άρσεναλ: «Δεν υπάρχει κανένα κρούσμα κορωνοϊού στην ομάδα μετά την επαφή με τον Μαρινάκη»

Ανακοίνωση, μεσω της οποίας γνωστοποιεί ότι δεν υπήρξε κάποιο κρούσμα κορωνοϊού στις τάξεις της, μετά την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Emirates για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στις 27 Φεβρουαρίου, εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η Άρσεναλ.

Φωτογραφία από την παρουσία του Μαρινάκη στο Emirates, όπου παρακολούθησε τον αγώνα ρεβάνς Άρσεναλ-Ολυμπιακός

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι «κανονιέρηδες»:

«Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έγινε στις 27 του Φλεβάρη και κανένα από τα μέλη του συλλόγου που ήρθε σε επαφή με τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Συνεχίζουμε ν’ ακολουθούμε και να εφαρμόζουμε το πρωτόκολλο αναφορικά με τον κορωνοϊό. Ακολουθούμε τις οδηγίες της Κυβέρνησης για τα θέματα υγείας και συνεχίζουμε να προστατεύουμε τους παίκτες και τα μέλη της ομάδας μας. Πραγματοποιούνται συχνοί καθαρισμοί των χώρων στο Emirates και το προπονητικό μας κέντρο».

«Daily Mail» : «Ήταν στο γήπεδο, πόζαρε για selfies με οπαδούς»

H ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι διαγνώστηκε με κορωνοϊό, όπως είναι φυσικό, απασχόλησε και τα αγγλικά ΜΜΕ.

Η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι την περασμένη Παρασκευή ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού και της Νότινγχαμ παρακολούθησε από κοντά στην αναμέτρηση της Φόρεστ με τη Μίλγουολ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου ήρθε σε επαφή και με οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι τον συνάντησαν έξω από το γήπεδο και του ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Σημειώνεται επίσης σε κάποια ρεπορτάζ ότι μετά το τέλος του αγώνα, στο οποίο η Φόρεστ ηττήθηκε με 3-0, ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε και στα αποδυτήρια και μίλησε με τους παίκτες.

Φωτογραφίες του Μαρινάκη με φιλάθλους της Νότιγχαμ Φόρεστ

Νότιγχαμ Φόρεστ για Μαρινάκη: «Δεν είχε συμπτώματα όσο ήταν εδώ, θα λάβουμε μέτρα»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος της Championship (β’ κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου) τονίζει ότι ο ιδιοκτήτης της δεν είχε συμπτώματα όσο ήταν στο Λονδίνο και σημειώνει ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. 

Αναλυτικά όσα αναφέρονται σε αυτήν:

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ επιβεβαιώνει ότι ο ιδιοκτήτης της Ευάγγελος Μαρινάκης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. 

Ο κύριος Μαρινάκης διαγνώσθηκε αφού είχε τα πρώτα συμπτώματα μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα χθες το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στο Νότιγχαμ την περασμένη εβδομάδα δεν είχε εκδηλώσει συμπτώματα. 

Ο σύλλογος ζητά συμβουλές από τους γιατρούς και από τα αρμόδια όργανα ώστε να διασφαλίσει ότι θα ληφθούν τα σωστά μέτρα. 

Μέχρι τότε ο σύλλογος δεν θα κάνει κάποιο άλλο σχόλιο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης