Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Από καιρό είχαν φθάσει πληροφορίες στο Τμήμα Ασφαλείας της Κυψέλης ότι ένας δραπέτης των φυλακών Κορίνθου, ο οποίος κρίνεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος, είχε βρει καταφύγιο στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για έναν 40χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε «σήμα» για απόδραση, καθώς στο παρελθόν είχε λάβει άδεια από το σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Πρόκειται, μάλιστα, για κακοποιό εμπλεκόμενο σε ιδιαίτερα ειδεχθείς πράξεις, αφού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr, εξέτιε ποινή για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό κατ’ εξακολούθηση!

Έτσι, οι άνδρες της ΔΙΑΣ που την περασμένη Κυριακή, 24 Μαρτίου, έκαναν περιπολία στην περιοχή είχαν την προσοχή τους τεταμένη και «τα μάτια τους δεκατέσσερα», αφού γνώριζαν ότι είναι πολύ πιθανό να βρεθούν face to face με έναν επικίνδυνο κακοποιό. Είχαν, μάλιστα, στη διάθεσή τους και στοιχεία για τα χαρακτηριστικά του καταζητούμενου, τα οποία και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στον εντοπισμό και στη σύλληψή του.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εντοπισμός και η σύλληψη

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν λίγο μετά τις 12.20 το μεσημέρι, όταν στη συμβολή των οδών Κασταλίας και Λαχανά οι άνδρες της ΔΙΑΣ που έκαναν περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης παρατήρησαν ότι ένας άνδρας που εκείνη τη στιγμή περπατούσε αμέριμνος έμοιαζε με τον καταζητούμενο δραπέτη.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν.

Ο άνδρας, στη θέα των αστυνομικών, τα έχασε και άρχισε να τρέχει με σκοπό να διαφύγει.

Ο 40χρονος κατευθύνθηκε προς μία παρακείμενη πολυκατοικία και προσπάθησε να εισέλθει σε αυτή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Και αυτό διότι οι αστυνομικοί τον πήραν στο κατόπι και έπειτα από λίγα λεπτά κατάφεραν να τον πιάσουν και, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, να τον ακινητοποιήσουν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Τ.Α. Κυψέλης και εν συνεχεία κινήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται σε αντίστοιχες υποθέσεις.

Μεγάλο πρόβλημα αστυνόμευσης

Με αφορμή τη σύλληψη του 40χρονου αξίζει να σημειωθεί το μεγάλο πρόβλημα αστυνόμευσης που εντοπίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής.

Ακόμη και στην προκειμένη περίπτωση, η ομάδα της ΔΙΑΣ που εντόπισε και συνέλαβε τον δραπέτη αποτελούνταν από τρεις αστυνομικούς κι όχι τέσσερις, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος. Ο ένας μάλιστα εξ αυτών καταδίωξε τον 40χρονο πεζή.

Kύκλοι της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν πως «πλέον η ΔΙΑΣ έχει έναν αστυνομικό-φάντασμα στη μηχανή, με αποτέλεσμα η ασφάλεια των ανδρών να τίθεται σε κίνδυνο σε κάθε έλεγχο που διενεργούν».

Πρόσθεσαν, δε, πως περιοχές όπως η Κυψέλη, ο Άγιος Παντελεήμων, τα Πατήσια και το Γαλάτσι, αστυνομεύονται και φυλάσσονται μόνο από μία ομάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης