Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Ως λίαν επικίνδυνοι χαρακτηρίζονται από την ΕΛ.ΑΣ. οι δύο άνδρες που τη Δευτέρα, λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ, κατάφεραν να αποδράσουν από τις φυλακές Αυλώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι δύο κρατούμενοι απέδρασαν από την πλευρά των μαγειρείων του σωφρονιστικού καταστήματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αστυνομικός της εξωτερικής φρουράς φέρεται να αντελήφθη το περιστατικό και να πυροβόλησε, ωστόσο οι δραπέτες κατάφεραν να ξεφύγουν, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο.

Ο λόγος για τον Σύρο Ab. Ag. και τον Αλβανό Xh. Al., φωτογραφίες των οποίων εξασφάλισε και παρουσιάζει το zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προαναφέρθηκε, οι δύο κακοποιοί χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο ένας εκ των δύο δραπετών φέρεται να εμπλέκεται σε πρόσφατη δολοφονία κρατουμένου στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ πρόκειται για άτομο με ενεργή συμμετοχή στην επονομαζόμενη «μαφία του Κορυδαλλού».

Οι έρευνες των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται από χθες σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραπετών.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης 

Ύστερα από 15 ώρες, επιβεβαιώθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης η απόδραση των δύο κρατουμένων από τις φυλακές Αυλώνα, χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με το Υπ. Δικαιοσύνης, πρόκειται για έναν Σύρο και ένα Αλβανό κρατούμενο, ενώ έχει δοθεί παραγγελία από το υπουργείο προς το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης για τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου, προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δύο κρατούμενοι.

Παράλληλα, έχει διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ο Σύρος, γεννηθείς το 1998, κρατείτο για παράνομη διακίνηση μεταναστών και είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια κάθειρξη. Ο Αλβανός, γεννηθείς το 1996, κρατείτο για διακίνηση ναρκωτικών και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 16 ετών.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης