Σκηνές φαρ – ουέστ εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής έξω από το Λύκειο Θεσπιών στη Βοιωτία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ δύο οικογενειών οι οποίες δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή με εταιρείες σεκιούριτι. Τα πράγματα έφτασαν στα άκρα και σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα και τον θάνατο δύο ανθρώπων ενώ υπάρχουν και δύο τραυματίες.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν έξω από σχολείο, 40 λεπτά μετά τη λήξη των μαθημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τοπικές πηγές ανέφεραν στο zougla.gr πως όλα συνέβησαν όταν υπάλληλοι της πρώτης οικογένειας που έχει εταιρεία security, κατέβασαν από συγκεκριμένο σημείο του σχολείου την ταμπέλα της ανταγωνίστριας εταιρείας security που ανήκει στη δεύτερη οικογένειας, η οποία  και είχε συνάψει σύμβαση για τη διασφάλιση του σχολικού χώρου αλλά φέρεται σύμφωνα με νεότερα στοιχεία να είχε λήξει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μία εκ των δύο οικογενειών που ενεπλάκησαν στο φονικό, διατηρεί φιλικές σχέσεις με τοπικούς παράγοντες που ανήκουν στη Χρυσή Αυγή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο του φονικού έφτασαν αμέσως ,αφού προηγουμένως ειδοποιήθηκαν, πατέρας και γιος, ιδιοκτήτες της δεύτερης εταιρείας. Τότε άρχισε η σύγκρουση και η ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα πατέρας και γιος να πέσουν νεκροί. Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι η συμπλοκή γενικεύτηκε μεταξύ δύο ομάδων σεκιούριτι. Στις δύο ομάδες μετείχαν και μέλη των δύο ανταγωνιστριών οικογενειών.

Όσον αφορά στους τραυματίες, ο ένας είναι 50 ετών, συγγενής μάλιστα των θυμάτων. Φέρει τραύματα στο χέρι και στα πλευρά και έχει μεταφερθεί στο Metropolitan General στην Αθήνα.

Ο δεύτερος τραυματίας είναι ο 33χρονος γιος του ιδιοκτήτη της μιας εταιρείας, που φέρει διαμπερές τραύμα στο συκώτι. Αρχικά  διακομίστηκε στο νοσοκομείο Θήβας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. Ο πατέρας του συνελήφθη. Θύτες και θύματα έχουν καταγωγή από το χωριό Μαυρομμάτι.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως στο σημείο που εντοπίστηκαν οι δύο νεκροί βρέθηκαν κάλυκες. Μάλιστα επισημαίνουν πως κατά τη διάρκεια της συμπλοκής χρησιμοποιήθηκε καραμπίνα και πιστόλι των 9 χιλιοστών.

Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα αίτια του περιστατικού αναφέρουν πως σε κάποιο έργο της περιοχής έληξε η σύμβαση σεκιούριτι με τη μια εταιρεία και υπεγράφη νέα σύμβαση με την άλλη εταιρεία .Μόλις πήγαν οι άνδρες της νέας εταιρείας να αναλάβουν τη φύλαξη του έργου, ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους εργαζομένους της άλλης εταιρείας που είχε μέχρι πρότινος την επίβλεψη του συγκεκριμένου έργου. 

Κάποιες πηγές επισημαίνουν πως όλα ξεκίνησαν όταν ο δήμαρχος της περιοχής, έδωσε εντολή να κατέβει η πινακίδα, η οποία ανέγραφε ποια εταιρεία security προστάτευε το εν λόγω σχολικό χώρο.

Πάντως κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στο zougla.gr πως οι δύο εταιρείες είχαν μεταξύ τους κόντρα αφού υπήρχε έντονος ανταγωνισμός. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν αρκετές φορές στο παρελθόν υπήρξαν μάρτυρες λεκτικών αντιπαραθέσεων μεταξύ μελών των δύο οικογενειών.Όπως λένε, οι δύο ιδιοκτήτες των εταιρειών είναι ξαδέλφια και παλιά είχαν κοινή εταιρεία σεκιούριτι. Αργότερα όμως τσακώθηκαν και δημιούργησαν ξεχωριστές επιχειρήσεις.
 

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 4 συλλήψεις. 

Πρώτη ενημέρωση: Περιστατικό με πυροβολισμούς στη Θήβα – Δύο νεκροί

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης