Αναστολή λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Κρήτης - Επισκέπτης καθηγητής θετικός στον κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, 11:58
Αναστολή λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Κρήτης - Επισκέπτης καθηγητής θετικός στον κορωνοϊό

Η αναστολή λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφασίστηκε από την πρυτανική Αρχή, μετά τη γνωστοποίηση ότι επισκέπτης καθηγητής από το εξωτερικό στο Τμήμα Χημείας, ταυτοποιήθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, έπειτα από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος και στις δύο πανεπιστημιουπόλεις μέχρι νεοτέρας και επιπλέον να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου και στις δύο Πανεπιστημιουπόλεις.

«Εντός της ημέρας θα γίνει απολύμανση στο τμήμα Χημείας και θα ακολουθήσουν όλοι οι άλλοι χώροι. Για τον λόγο αυτό θα υπάρχει επικοινωνία με τους προέδρους των τμημάτων και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών, η οποία θα συντονίζεται από τη Διεύθυνση και την Υποδιεύθυνση Διοικητικού, ώστε κατά την απολύμανση να υπάρχει υπεύθυνος από κάθε ακαδημαϊκό Τμήμα ή διοικητική διεύθυνση που θα παρέχει πρόσβαση στους υπό απολύμανση χώρους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα κατέστη σαφές ότι για όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο καθηγητή θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους για 14 μέρες και να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ θα γίνει και ιχνηλάτηση του κρούσματος.

«Συστήνουμε ψυχραιμία, υπευθυνότητα και συμμόρφωση με τις οδηγίες υγιεινής που έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, 12:03