Αντιδρούν για την παράταση του mini lockdown στο Ηράκλειο Κρήτης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, 08:13
Αντιδρούν για την παράταση του mini lockdown στο Ηράκλειο Κρήτης

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών εστίασης του Ηρακλείου μετά την ανακοίνωση για τη νέα παράταση του mini lockdown που αποφάσισε η κυβέρνηση.

«Κανείς δεν περίμενε ότι θα υπάρξει νέα παράταση. Αυτό είναι απαράδεκτο καθώς το επιδημιολογικό φορτίο είναι χαμηλό και οι επιστήμονες της Κρήτης εισηγούνται θετικά στο να ανοίξει το Ηράκλειο. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε αυτή την απόφαση για τη νέα παράταση» επισήμανε μιλώντας στο cretapost, η πρόεδρος Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη η οποία προσθέτει πως τα καταστήματα περιμένουν έναν μήνα για να δουλέψουν: «Έχουμε τουρισμό και δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Δεν ξέρω πώς θα αντέξουμε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται».

Οι Ηρακλειώτες διασκεδάζουν στους άλλους νομούς

Ένα μεγάλο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι καταστηματάρχες της εστίασης τον τελευταίο μήνα είναι πως ο κόσμος δεν κάθεται στο Ηράκλειο για να διασκεδάσει καθώς πηγαίνει στους άλλους νομούς, που δεν έχουν mini lockdown.

«Είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Οι Ηρακλειώτες φεύγουν από την πόλη και επιλέγουν τους διπλανούς δήμους για τη διασκέδασή τους, όπου δεν υπάρχει περιορισμός ούτε στην ώρα ούτε στη μουσική. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι καταστροφικό» τόνισε σχετικά η Μαρία Αντωνακάκη.

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης του Ηρακλείου καθώς, όπως αναφέρουν, η νέα παράταση είναι καταστροφική.

Μάλιστα τονίζουν πως, αν δεν γίνει άρση του μέτρου, τότε θα υπάρξει μια σειρά κινητοποιήσεων.

«Αν μέχρι Τρίτη δεν γίνει άρση αυτού του μέτρου, την Τετάρτη όλος ο κλάδος θα προβεί σε διαμαρτυρίες μαζί με όλα τα συναφή επαγγέλματα. Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση» υπογράμμισε σχετικά η κα. Αντωνακάκη.

Πηγή: cretapost.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, 08:24