Απεβίωσε ο αθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης και επιχειρηματίας Γιώργος Ποζίδης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019, 21:29
Απεβίωσε ο αθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης και επιχειρηματίας  Γιώργος Ποζίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο γνωστός επιχειρηματίας και αθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης Γιώργος Ποζίδης, από ανακοπή καρδιάς που υπέστη στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για τον Γ. Ποζίδη

Ο Γιώργος Ποζίδης είχε γεννηθεί το 1956 στη Μαυροπηγή Κοζάνης.

Ο ίδιος, από πολύ μικρή ηλικία αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, έχοντας ως επιθυμία να ασχοληθεί ενεργά με την πυγμαχία.

Στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ όπου ξεκίνησε να αθλείται ο τότε προπονητής του τον έπεισε πως ήταν κατάλληλος για την πάλη κι έτσι τα σχέδιά του άλλαξαν.

Η σκληρή προπόνηση, το πείσμα και το ταλέντο του τον οδήγησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980 αλλά και του Λος Άντζελες το 1984 όπου κατέκτησε την 6η θέση.

Στην καριέρα του στο άθλημα είχε καταφέρει πολλές διακρίσεις και απέσπασε μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο Γ. Ποζίδης σε νεαρή ηλικία/ Πηγή φωτό: pontos-news.gr

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1981, 1984), ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλια από παγκόσμια στρατιωτικά πρωταθλήματα (SISM) ενώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1983 είχε έρθει 4ος. Είχε παραστεί ως προπονητής εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, 1992, 1996). Υπηρετούσε στην Ελληνική Αστυνομία.    

Διετέλεσε πρόεδρος στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης από το 2003 έως το 2004. Δήλωνε υπερήφανος για την ποντιακή καταγωγή του, ενώ λάτρευε τα ποντιακά γλέντια.

Μετά τον αθλητισμό, στράφηκε στην επιχειρηματικότητα, ως ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων.

Με τον εγγονό του στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο/Πηγή φωτό: pontos-news.gr

Είχε δύο γιούς, το Θεόδωρο και το Μιχάλη, και μία κόρη, την Ευμορφίλη.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019, 22:13