Απόδραση δύο κρατουμένων από τον Κορυδαλλό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019, 09:43
Απόδραση δύο κρατουμένων από τον Κορυδαλλό
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού κατάφεραν χθες αργά το βράδυ δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.


Η απόδραση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, πρόκειται για τους Π. Έλβις και Π. Λεονάρντ, οι οποίοι εξέτιαν τις ποινές τους στη Δ' πτέρυγα των φυλακών. Αν και το επίθετο των δύο ανδρών είναι ίδιο, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι αδέλφια, καθώς δεν έχουν τον ίδιο πατέρα. 


Οι δύο άνδρες έκοψαν τα κάγκελα του κελιού τους, βγήκαν στη «νεκρή ζώνη», πήδηξαν με γάντζους στην εξωτερική πλευρά του τοίχου και απέδρασαν.Η απόδραση των δύο κρατουμένων έγινε αντιληπτή το πρωί της Τετάρτης, καθώς δεν εμφανίστηκαν στην καταμέτρηση.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

H ανακοίνωση του Υπ. Δικαιοσύνης για την απόδραση

Σήμερα το πρωί (2.1.2019) διαπιστώθηκε η απόδραση δύο προσωρινά κρατουμένων για κλοπές από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, οι οποίοι αναζητούνται από την Ελληνική Αστυνομία. Αμέσως προσήλθαν στο Κατάστημα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αρχική διακρίβωση των γεγονότων, ενώ διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης καθώς και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα Καταστήματα Κράτησης από το Υπουργείο (στις 11 Δεκεμβρίου 2018, στις 19 Δεκεμβρίου 2018 και στις 27 Δεκεμβρίου 2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες. Ας σημειωθεί, τέλος, ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες «Κασσάνδρες», η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη.Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019, 13:31