Αναστέλλεται η απόφαση προφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας, όπως αποφάσισε το πρωί της Τετάρτης το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Πρόκειται για την υπόθεση που έχει απασχολήσει το πανελλήνιο και αφορά στην καταδίκη σε 10ετή κάθειρξη 53χρονης καθαρίστριας για πλαστογραφία του απολυτηρίου Δημοτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδει το larissanet, η γυναίκα αναμένεται να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί εκδικαζόταν στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας το αίτημα αναστολής της ποινής της, έπειτα από τον τεράστιο θόρυβο που δημιουργήθηκε στην κοινωνία, αλλά και την καταλυτική παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Η γυναίκα διορίστηκε το 1996 σε παιδικό σταθμό, αλλά προηγουμένως πλαστογράφησε το απολυτήριο της 5ης δημοτικού κάνοντάς το της 6ης τάξης. Όταν εντοπίστηκε η παρανομία, απολύθηκε, πέρασε από δίκη και καταδικάστηκε, διότι κρίθηκε ότι επί μία 20ετία αμειβόταν παρανόμως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο σύζυγός της είναι ανάπηρος και η 53χρονη συντηρεί ολόκληρη την οικογένεια.
Ικανοποιημένοι δηλώνουν ο δικηγόρος και η κόρη της 53χρονης καθαρίστριας

Ο δικηγόρος της καθαρίστριας αλλά και η κόρη της δηλώνουν ικανοποιημένοι με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος Γιώργος Σινέλης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο Άρειος Πάγος θα κάνει δεκτή την αναίρεση που έχει ασκηθεί. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κατά την άποψή του «δεν υφίσταται απάτη, καθώς έχει παραγραφεί, αφού τελέσθηκε εν έτει 1997 και δεν είναι δυνατό να τελείται η απάτη διά παραλείψεως».

Όσον αφορά στο ζήτημα της πλαστογράφησης υποστήριξε ότι: «H νόθευση εγγράφου αφορούσε το πλαστό πτυχίο, δηλαδή κατηγορήθηκε ότι την 5η δημοτικού την έκανε ΣΤ’ δημοτικού, αλλά παρείχε τις υπηρεσίες της. Και κατά την άποψή μου υπήρξε ισάξια αντιπαροχή στις υπηρεσίες και αυτό δεν επηρέασε την παροχή της υπηρεσίας, καθώς ήταν καθαρίστρια. Άρα δεν έπαιζε κανέναν ρόλο η 5η ή η ΣΤ’ δημοτικού στην παροχή της υπηρεσίας».

Από τη μεριά της, η κόρη της καθαρίστριας δήλωσε ευχαριστημένη από την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και του κόσμου που συμπαραστάθηκε στην οικογένειά της, για να προσθέσει πως ανυπομονεί να δει από κοντά τη μητέρα της.

Πηγή βίντεο – φωτό: larissanet.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης